Vorige maand werd de Audi e-tron onthuld in de Verenigde Staten, vandaag maakt de elektrische SUV zijn debuut op de Autosalon van Parijs. Tijd voor een kennismaking.

De eerste serieuze elektrische Audi, zo mag je de e-tron wel noemen. Het ontwerp van de SUV is gestroomlijnd en alle vlakken zijn zo glad mogelijk afgewerkt. Daardoor heeft de e-tron een vriendelijke uitstraling en hoewel het een forse auto is, oogt hij bescheiden. Dát hij groot is ervaar je binnenin, de ruimte op de achterbank is riant en ook voorin is het prettig vertoeven. Twee beeldschermen onder elkaar zorgen voor een hightech uitstraling. Er zijn slechts vijf fysieke toetsen op de middenconsole, waaronder de startknop. Vooruitgang gaat bij Audi via touchscreens.

De woordvoerder van het merk weet ons in Parijs te vertellen dat de orderboeken op 22 november worden geopend. De mensen die eerder al via een voorinschrijving hun interesse in de auto hebben getoond, krijgen voorrang bij het bestellen. Audi verwacht geen leveringsproblemen, zoals bij veel andere elektrische modellen met een grote actieradius: “Dit is een auto in het hoge segment, dus we verwachten geen duizenden orders in Nederland. Toch krijgt Nederland voorrang bij de fabriek in Brussel, de e-tron wordt als eerste gelanceerd in landen waar elektrisch rijden relatief populair is”, aldus de woordvoerder. “Laten we hopen dat er zoveel interesse is dat we een wachtlijst krijgen.”