Kia heeft een voor Nederland zeer belangrijke primeur op de Autosalon van Parijs: de e-Niro. Het is een relatief betaalbare elektrische auto met een enorme actieradius.

Leasend Nederland, even opletten. Dit is de Kia e-Niro, een elektrische auto met een actieradius van 485 kilometer, 4 procent bijtelling en een cataloguswaarde die waarschijnlijk onder de 50.000 euro komt te liggen. Klinkt als een aantrekkelijk aanbod? Wees er dan snel bij, want voor je het weet is de auto uitverkocht, net als de andere relatief bereikbare elektrische auto’s met een groot rijbereik.

De woordvoerster vertelt ons op de enorme stand van Kia op de Autosalon van Parijs dat het hard gaat: “Er is een inschrijvingslijst, daar staan inmiddels al bijna 2.000 geïnteresseerden op. Ik weet niet hoeveel we er kunnen maken, maar we proberen de fabriek zoveel mogelijk aan te sporen om voor de Nederlandse markt ruimte te maken.” Dat is een uitdaging, omdat de auto buiten Europa wordt geproduceerd zijn de lijntjes een stuk langer. Later dit jaar kunnen de inschrijvingen omgezet worden in bestellingen, in volgorde van binnenkomst. Dat betekent dat de eerste mensen op de lijst de e-Niro nog dit jaar geleverd krijgen. Als je jezelf nu inschrijft voor de auto dan wordt het waarschijnlijk 2019.

“Wij gaan geen dingen roepen die we niet waar kunnen maken. We proberen zoveel en zo snel mogelijk om straks alle bestellingen weg te werken, maar we hebben als Nederlandse importeur niet overal invloed op”, geeft de woordvoerster aan. Het merk begint met de leveringen van de topversie, met 64 kWh-accupakket en een actieradius van 485 kilometer. In de loop van volgend jaar volgt een betaalbaardere uitvoering met 39 kWh batterijen.