BMW laat er geen gras over groeien: bij de showroomintroductie van de net onthulde, nieuwe generatie BMW 3 Serie zullen volop M Performance Parts te bestellen zijn.

Vandaag opent in Parijs de autosalon voor het publiek. Een van de primeurs die het daar te zien krijgt is de nieuwe BMW 3 Serie. Ondertussen bereidt het Duitse merk al de showroomintroductie voor. Tegelijk met het nieuwe model zullen ook al M Performance Parts verkrijgbaar zijn, accessoires die de auto verfraaien maar soms ook een functie hebben in het versterken van de rijdynamiek. 

Zo zijn de M Performance remschijven voor 18 en 20 inch wielen lichter van gewicht dan het remsysteem van de originele 3 Serie en kunnen eerstgenoemde meer weerstand door warmte verdragen. Dat maakt intensiever sportief gebruik ervan, ook onder extreme omstandigheden, mogelijk. Tegelijk vormen de rode remklauwen een mooi accent. Aanvullend zijn er straks M Performance wielsets te bestellen in vier ontwerpen.

Voor het uiterlijk zal BMW een assortiment opties aanbieden in glanzend zwart of carbon: front splitters, een achterspoiler, diffuser en spiegelkappen. Verder komen er uitlaatpijpen en graphics van BMW M Performance. Voor het interieur concentreert BMW zich op het M Performance-stuurwiel, met extra grip en verbrede rustvlakken voor de duimen maar bijvoorbeeld ook carbon schakelpeddels voor de uitvoeringen met Steptronic-automaat.

En laten we een van de leukste items niet vergeten: de M Performance driver analyser, een on-board diagnosesysteem dat samenwerkt met een smartphone app. Vooral leuk als je de nieuwe 3 Serie af en toe eens meeneemt het circuit op.