De prijzen van de Lexus ES zijn bekend. De opvolger van de GS kost minimaal 52.995 euro en staat begin 2019 bij de Nederlandse dealers.

Enkele dagen na de onthulling van de Lexus ES op Europese bodem maakt het merk de prijzen bekend van de grote sedan. Lexus positioneert de auto net onder de concurrenten van Europese merken. De vanafprijs van 52.995 euro onderstreept dat.

Lexus biedt maar liefst zes uitvoeringen aan. De meest bereikbare heet Business Line en is uitgerust met onder andere airconditioning met automatische klimaatregeling, parkeercamera, stoelverwarming, 17 inch lichtmetalen wielen, schuifdak, led-koplampen, elektrisch bedienbare stoelen, navigatie- en multimediasysteem met 8 inch beeldscherm en diverse actieve rijhulpsystemen.

Met de Luxury Line wordt de uitrusting aangevuld met een dodehoeksensor, leren bekleding, een regensensor en een elektrisch bedienbaar zonnescherm voor de achterruit. Wens je nog meer snufjes, zoals een draadloze telefoonlader, een elektrisch bedienbare achterklep, een groter (12,3 inch) multimediascherm, stuurverwarming en airconditioning met drie zones, dan kun je kiezen voor de Executive Line. Met de topuitvoering President Line krijg je daarnaast een head-up display, een Mark Levinson audiosysteem en houtafwerking op het dashboard.

In plaats van op de luxe tour kun je ook kiezen voor een sportieve uitvoering, op basis van de Business Line-versie. Lexus noemt de sportieve versie F Sport Line en die omvat naast de uiterlijke verfraaiingen adaptieve sportvering, een extra rijstand en een regensensor. De F Sport-uitvoering is ook nog aan te kleden als Premium, dan krijg je belangrijkste extra’s van de Executive Line erbij.

Lexus biedt de ES aan in één motorversie, de hybride 300h met 2.5 benzinemotor. Het vermogen is 218 pk.

Prijzen Lexus ES
hybride
300h 218 pk Business Line 52.995 euro
Luxury Line 57.795 euro
Executive Line 64.595 euro
President Line 67.495 euro
F Sport Line 58.995 euro
F Sport Premium 63.995 euro