De autosalon van Parijs is van start gagaan. Wij waren aanwezig en kunnen je het nodige vertellen over de nieuwe modellen en interessante conceptcars die op deze autoshow te zien zijn. Natuurlijk vergezeld van mooie fotoreportages. 

Er zijn veel SUV cross-overs te vinden onder de primeurs. Zo debuteert Seats grote SUV Tarraco, de gedurfde maar smaakgevoelige DS 3 Crossback, de plug-in hybride uitvoering van de Citroën C5 Aircross en ook de nieuwe Toyota Rav4, die nu hoekig oogt. 

Honda's hybride CR-V wordt waarschijnlijk de meest aantrekkelijk geprijsde modeluitvoering. De elektrische versie van de Kia Niro is vanwege actieradius en bijtelling bijzonder aantrekkelijk voor leaserijders. 

Lexus ES

Premiummodellen

Premium-SUV's zijn er ook op de beurs. Zo kan Audi de concurrentie aan met Tesla nu het de luxe e-tron heeft. Dankzij het touchscreen kent het dashboard slechts vijf fysieke knoppen. De nieuwe Mercedes-Benz GLE wordt verkrijgbaar met derde zitrij. De BMW X5 onderscheidt zich van de twee met de grote hoeveelheid ruimte achterin.

Voor zakelijke rijders die liever andere premiummodellen rijden heeft Parijs ook nieuws te bieden. Zoals de nieuwe generatie BMW 3 Serie met prachtig interieur, inclusief groot beeldscherm. Beenruimte achterin de Lexus ES is er volop. De prijs van de luxe sedan is reeds bekend. Ook van de Audi A1 is er een nieuwe generatie, met speelse details. Half november arriveert de auto al bij de dealers.

Nog meer primeurs

Ben je op zoek naar een stationwagon dan staan in Parijs de Corolla Touring Sports - met het mooiste interieur ooit in een Toyota - en de Peugeot 508 SW. Over een jaar volgt een hybride uitvoering van de 508. Mercedes-Benz houdt bij de nieuwe B-Klasse vast aan het parktische MPV-format, al is de nieuwkomer sportiever dan voorheen. 

Renault EZ-ULTIMO

Conceptcars

Skoda grijpt de autosalon aan om de Vision RS te presenteren, een conceptcar die je kunt zien als de directe voorbode van de nieuwe generatie Rapid. Ook de Smart Forease zou zo in productie kunnen.

Het omgekeerde gaat op voor de spectaculaire Renault EZ-Ultimo, een uitgewerkt idee hoe een vip-salon op wielen eruit kan zien. De Peugeot E-Legend is vooralsnog een technische oefening, maar deze geslaagde remake van de Peugeot 504 mag van ons zó in productie. Al is het maar voor de broodnodige variatie op de vele SUV's en serieuze zakenauto's die eraan komen. 

Al het Parijs 2018-nieuws vind je handig bij elkaar. Of bekijk de fotoreportages.