Porsche bereidt zich voor op de komst van de Taycan, zijn eerste volledig elektrisch aangedreven model. Daar blijft het niet bij, in 2025 moet ‘meer dan 50 procent’ van alle verkochte Porsches elektrisch zijn.

Aan ambities geen gebrek bij Porsche. Het merk treft op dit voorbereidingen voor de productie van de Taycan, die vanaf de tweede helft van 2019 van de band moet gaan lopen in Stuttgart. De Taycan is de eerste elektrische Porsche, maar zeker niet de laatste. Lutz Meschke, een topman van Porsche, spreekt uit dat in 2025 meer dan de helft van alle verkochte auto’s elektrisch zal zijn.

Uiteraard zal de Taycan niet het enige elektrische model van Porsche blijven. Het merk kondigde eerder dit jaar aan dat het tweede elektrische auto's een meer cross-over-achtig model is. Een voorbode daarvan kregen we te zien op de Autosalon van Genève, in de vorm van de Mission E Sport Turismo.

Porsche voorziet de Taycan en andere toekomstige elektrische modellen van een 800 Volt architectuur, waarmee het mogelijk is om de accu’s zeer snel op te laden. Samen met enkele andere autofabrikanten rolt het merk de komende jaren een snellaadnetwerk uit langs de Europese snelwegen.