Volkswagen maakt zich op voor de onthulling van de T-Cross. De compacte SUV wordt op 25 oktober onthuld en komt in het voorjaar van 2019 naar Nederland.

Het is bijna zover. Op 25 oktober onthult Volkswagen de langverwachte T-Cross. Deze compacte SUV is 13 centimeter korter dan de T-Roc en nét iets langer dan de Polo. Met beide modellen deelt hij zijn techniek, zoals het platform, diverse motoren, het infotainmentsysteem en delen van het dashboard.

Volkswagen heeft in de afgelopen maanden al diverse schetsen en foto’s van gecamoufleerde exemplaren vrijgegeven, dus we hebben al een redelijk compleet beeld van het design van de SUV. Ook heeft Volkswagen al bekend gemaakt dat de T-Cross op het gebied van veiligheid voorop moet lopen in zijn segment. Zo krijgt de auto standaard lane assist en een noodremsysteem met voetgangersherkenning.

De T-Cross verschijnt in het voorjaar van 2019 bij de Nederlandse dealers. Welke motoren er dan beschikbaar zijn is nog niet bekend, maar reken in ieder geval op de 1.0 TSI in diverse vermogensvarianten.