BMW presenteert zijn grootste SUV ooit: de X7. Dit model combineert de luxe van de 7 Serie met de SUV-kwaliteiten van de X5.

5,15 meter lang, 2 meter breed en 1,80 meter hoog: dat zijn de indrukwekkende afmetingen van de BMW X7. Het merk heeft de nieuwste toevoeging aan zijn SUV-assortiment zojuist onthuld en zet de auto in maart 2019 bij de Nederlandse dealers neer.

De X7 is standaard uitgerust met drie zitrijen. De achterste plaatsen zijn volgens het merk geen noodzitjes, maar volwaardige stoelen met veel bewegingsruimte voor passagiers. Alle stoelen zijn standaard met leer bekleed en elektrisch verstelbaar. Met zeven stoelen in gebruik blijft er nog 326 liter bagageruimte over, met de twee achterste zitrijen omlaag geklapt ontstaat er een ruimte van 2.120 liter.

De X7 is als topmodel van het SUV-assortiment voorzien van de nieuwste techniek. De auto is standaard uitgerust met twee 12,3 inch beeldschermen, waarvan een het instrumentarium vervangt. Bediening gaat via knoppen, het touchscreen, spraak of met gebaren. Updates worden ‘over the air’ uitgerold. De X7 beschikt over zo’n beetje alle actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen die je kunt bedenken en kan semi-autonoom rijden op de snelweg.

Standaard met veel luxe

Aan luxe geen gebrek, naast de eerder genoemde voorzieningen is elke X7 standaard uitgerust met een driedelig panoramadak, 20 inch lichtmetalen wielen, intelligente led-koplampen, airconditioning met vier zones en luchtvering met adaptieve dempers. Bijzondere opties zijn onder andere met glas afgewerkte knoppen, een panoramadak met 15.000 verschillende verlichte patronen en een Bowers & Wilkins audiosysteem.

BMW kondigt drie motorversies aan voor de X7, meer smaken volgen later. De enige benzinemotor is de zescilinder 40i, die 340 pk produceert. Dat is genoeg om in 6,1 seconden van 0 naar 100 km/u te kunnen accelereren. De twee dieseluitvoeringen zijn de 30d en M50d, met 265 en 400 pk. Alle motoren zijn gekoppeld aan een achttraps automatische versnellingsbak.

De prijzen van de BMW X7 worden in aanloop naar de marktintroductie, die in maart 2019 plaatsvindt, bekend gemaakt.