BMW heeft de X7 onthuld, een grote SUV. Andere nieuwkomers staan nog dit jaar in de showrooms. De grondige vernieuwing van de Mazda 6 is voor ons de aanleiding het model nog eens uitgebreid te testen.

De nieuwkomer van deze week is de BMW X7, de grootste SUV ooit van het Beierse merk. Het model combineert de luxe van de 7 Serie met de SUV-kwaliteiten van de X5. De X7 is standaard uitgerust met drie zitrijen.

Rijtest Mazda 6

De grondige vernieuwing van de Mazda 6 is voor ons de aanleiding het model nog eens uitgebreid te testen. We vertellen je hoe Mazda de 6 hoger in de markt positioneert.

Showroomnieuws

Nog dit jaar verschijnt de Porsche Panamera GTS, nu ook als Sport Turismo. De Nissan Qashqai krijgt een nieuwe benzinemotor in twee vermogensvarianten. Het vernieuwde infotainmentsysteem NissanConnect is nu standaard op de cross-over. Voor de bedrijfswagen Volkswagen Transporter is voortaan het optiepakket Sport leverbaar. In samenwerking met Vogue Man presenteert Fiat 500 de 'wintercollectie', een speciaal aangeklede 500 Collezione. Tot slot goed nieuws voor de kandidaten van een Ford GT: er worden extra exemplaren gebouwd. 

Een vleugje coupé, maar bovenal is de Mazda 6 een sedan.

Veiligheid semi-autonome auto's

EuroNCAP heeft de veiligheid en werking van zelfrijdende systemen getest. De organisatie keek onder meer of er gevaarlijke situaties ontstaan wanneer de bestuurder de controle volledig over moet nemen. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

Er vinden weer lekker veel leuke auto evenementen plaats dit weekend - én daarna. We hebben alvast een selectie voor je gemaakt. Ook vind je de nieuwste acties op onze site. Het vele voorraadvoordeel houdt nog even aan. Tot volgende week!