Voor het eerst zet crashtestorganisatie EuroNCAP een waterstofauto tegen de muur. De resultaten van de Hyundai Nexo en die van zes andere auto’s zijn nu bekend.

Vijf sterren. Dat is de score van de eerste waterstofauto ooit die door EuropNCAP is getest. De Hyundai Nexo brengt het er op alle onderdelen goed vanaf. Op het onderdeel bescherming van inzittenden scoort de Nexo 94 procent van de punten. Ook op de onderdelen kinderveiligheid, voetgangersbescherming en actieve veiligheid haalt de Nexo goede scores.

Tegelijk met die van de Nexo maakt EuroNCAP de resultaten van de Lexus ES, de vernieuwde Mazda 6, de Mercedes-Benz A-Klasse en de drieling Citroën Berlingo, Peugeot Partner en Opel Combo bekend. Die eerste drie halen net als de Nexo de maximale score van vijf sterren, de personenbusjes komen tot vier sterren. Dat komt vooral omdat de bescherming van voetgangers bij een aanrijding matig is, op de andere onderdelen scoren de Citroën, Peugeot en Opel namelijk gewoon goed.

Michiel van Ratingen van EuroNCAP is content met de goede score van de waterstofauto: “De waterstofauto Nexo leidt de weg naar toekomstige aandrijflijnen en EuroNCAP blijft eraan werken om ervoor te zorgen dat veiligheid net als efficiëntie bovenaan de agenda blijft staan bij autofabrikanten.”