BMW heeft de M Performance-catalogus voor de nieuwe X5 klaar. Daarin staan weer diverse fraaie accessoires, waarmee de SUV is aan te kleden.

Een nieuwe BMW betekent ook: nieuwe M Performance-opties. Voor de X5 presenteert het merk nu de nieuwe sportieve accessoires. Daarbij zitten koolstofvezel sierstukken, die bij de bumpers aangebracht worden. Hiermee oogt de X5 breder en sportiever. Ook de spiegelkappen kunnen worden uitgevoerd in koolstofvezel, dat met de hand is afgewerkt. Een andere opvallende extra is matzwarte folie op de zijkant, op het onderste deel van de portieren. De ‘wrap’ is voorzien van een M Performance-logo.

Voor het eerst is de X5 te leveren met speciale terreinwielen en –banden. Ook die zijn onderdeel van het nieuwe M Performance-programma. Uiteraard zijn er ook sportieve wielen leverbaar, lichtgewicht 22 inch exemplaren biedt BMW aan. Helemaal compleet wordt het met de bijpassende remmenset, met grote schijven en krachtige, rode remklauwen.

Het interieur kan aangekleed worden met een sportstuur, dat is bekleed met alcantara en optioneel ook koolstofvezel. Ook speciale vloermatten en RVS-pedalen zijn verkrijgbaar. Verder biedt BMW de Driver Analyzer aan, met een datastick die je in een speciale aansluiting op het dashboard kunt steken. Met de bijbehorende app kun je dan allerlei rijdata bekijken en analyseren.

De prijzen van de M Performance Parts van de X5 worden binnenkort bekend gemaakt.