Een nieuwe Volkswagen is een noviteit om bij stil te staan, dus dan doen we met de onthulling van de T-Cross. Behalve nieuwtjes hebben we ook reviews: een rijtest van de vernieuwde Mitsubishi Outlander PHEV en een video over de Peugeot i-Cockpit.

Hij is er, de nieuwe compacte SUV van Volkswagen! De Volkswagen T-Cross ziet er opvallend speels uit en belooft praktisch te zijn. Wordt de auto een bedreiging voor de Renault Captur en Peugeot 2008? Vooruitlopend op de officiële onthulling geeft Skoda alvast specificaties vrij van de Scala, die algauw de Rapid opvolgt. De Scala wordt ruimer en leverbaar met vijf motoren. 

Reviews

Nu het bijtellingsvoordeel verleden tijd is, probeert Mitsubishi alsnog rijders in de Outlander PHEV te krijgen met een nieuwe aandrijflijn. In een uitgebreide rijtest onderzoeken we of dat gaat lukken. Daarnaast hebben we een review video over de Peugeot i-Cockpit. Hoe werkt die eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen?  

Performance nieuws

We maken deze week ook kennis met de vernieuwde Audi R8 supersportwagen. Zowel de prestaties als het exterieur zijn aangescherpt. Naast de reguliere V10-motor verschijnt nu een performance-versie. Van de onlangs voorgestelde elektrische e-tron presenteert Audi nog dit jaar een supersedan, de e-tron GT. Die wordt tegelijkertijd met de Porsche Taycan ontwikkeld en deelt er enige techniek mee. BMW heeft voor de nieuwe X5 de M Performance-catalogus van sportieve accessoires klaar.

De Mitsubishi Outlander PHEV is vooral onderhuids vernieuwd.

Diverse nieuwtjes

De resultaten van recente botsproeven zijn bekend, met onder meer de Mazda 6 en Mercedes-Benz A-Klasse. Daaronder zit voor het eerst een waterstofauto, de Hyundai Nexo. Ook werd deze week bekend dat de Nexo via zes Hyundai-dealers verkocht gaat worden. Het merk meldt verder dat het de levertijd van de Kona Electric 'aanzienlijk' wil terugbrengen door meer exemplaren te produceren. Tot slot: De per 2019 verwachte herziening van de BPM, de aanschafbelasting op nieuwe auto's, wordt zeker een jaar uitgesteld.

Acties

In het laatste kwartaal van 2018 kun je bij dealers lekker veel korting of ander voordeel ontvangen. Kijk eens tussen onze acties, ook voor jou zit er iets bij.