Nog maar 2 weken en Seat onthult z'n derde SUV, de middelgrote Tarraco. Nu al kunnen we de auto in actie zien op video. 

Seats middenklasse-SUV Tarraco is zo goed als klaar. Over 2 weken onthult het merk de auto in de Catalaanse provincie Tarragona, waar het model z'n naam aan dankt. Om ons op te warmen geeft Seat nu alvast foto's en een video vrij van de afgeplakte Tarraco in actie.

Daarin zien we Stefan Ilijevic, Seats hoofd van Preontwikkeling, Patenten en Innovatie, achter het stuur de SUV de sporen geven in het Catalaanse landschap. Zijn commentaar kunnen we opvatten als een opsomming van de verkooppunten van de SUV.

"[De Tarraco] hanteert met gemak rotsachtig bergterrein met een helling tot 70 procent", luidt een van zijn uitspraken. Met techniek als All-Wheel Drive en de mogelijkheid om zijwaarts over te hellen tot 85 procent lijkt de Seat Tarraco geknipt voor offroad gebruik. Toch kent de SUV meerdere rijmodi, waaronder Sport. Daarbij wordt onder meer de adaptieve ophanging dynamischer ingesteld. 

Uit de video blijkt dat de Tarraco zelf kan remmen. Onder de rijhulpsystemen bevindt zich ook Rollover Assist. Mocht de auto onverhoopt over de kop gaan dan ontgrendelen de deuren automatisch, de motor slaat af en een noodoproep wordt geactiveerd. 

Ten opzichte van Seats andere SUV's Ateca en Arona is de Tarraco groter. De nieuwkomer biedt plek aan maximaal zeven inzittenden. De bagageruimte is minimaal 760 liter groot. Over 2 weken berichten we over alle specificaties.