Audi zet de A6 Avant bij de dealers neer. De ruime variant was al te bestellen met zescilinder dieselmotoren en nu maakt het merk de prijs van de Avant 40 TDI met 2.0 viercilinder bekend: 64.645 euro.

Audi verlaagt de vanafprijs van de A6 Avant door de 40 TDI-uitvoering aan het assortiment toe te voegen. De nieuwe instapversie van de stationwagon kost 64.645 euro. Eerder al opende het merk de orderboeken voor de krachtigere V6-dieselversies. De 40 TDI heeft een 2.0 viercilindermotor met een vermogen van 204 pk en is standaard gekoppeld aan een S-Tronic-automaat.

De standaarduitrusting van de A6 omvat onder andere LED-koplampen, een navigatiesysteem, een elektrisch bediende achterklep, automatisch geregelde airconditioning, parkeersensoren, 18 inch lichtmetalen wielen en diverse rijhulpsystemen. Voor een meerprijs van 3.800 euro levert Audi de Pro Line-uitvoering, met een uitgebreider navigatiesysteem, een digitaal instrumentenpaneel en elektrisch bedienbare stoelen.

De nieuwe A6 Avant verschijnt deze maand bij de dealers, in eerste instantie alleen met dieselmotoren. Benzineversies volgen later.