In minder dan een maand tijd vindt de autoshow van Parijs plaats. Dat betekent nu al veel nieuwtjes. Daarnaast hebben we rijtests van de vernieuwde Ford Ka+ en de 'hot hatch' Toyota Yaris GRMN.

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe generatie GLE. Onder meer dankzij nieuwe ondersteltechniek is de SUV slimmer, ruimer en vaardiger. De compacte SUV DS 3 Crossback typeren we als 'gewaagd, bijzonder, chic, opvallend en eigenwijs'. Beide nieuwkomers debuteren begin oktober op de autosalon van Parijs.

In Barcelona hebben we de onthulling bijgewoond van de Kia Proceed én de Ceed GT. De eerste is een sportief gelijnde stationwagon, nummer 2 de sportieve topversie van de Ceed-hatchback. De tussentijdse opfrisronde van de Renault Kadjar zie je vooral terug in het interieur en onder de motorkap. Mercedes-Benz heeft een toekomstvisie op mobiliteit gepresenteerd, in de vorm van de conceptcar Vision Urbanetic.

Parijse primeurs en conceptcars

Op de Parijse autoshow zal ook de Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept te zien zijn, een vooruitblik op de aanstaande plug-in hybride. In ons primeuroverzicht vind je alle verwachte debuterende modellen op een rij. Ook al het Parijs 2018-nieuws is handig bij elkaar te vinden. 

    Rijtests Ford Ka+ en Toyota Yaris GRMN

    Tijdens het testrijden blijkt al snel dat de gefacelifte Ford Ka+ echt beter is geworden. In afwachting van sportieve Toyota-modellen hebben we de 'hot hatch' Yaris GRMN onder de loep genomen. Dat belooft wat, zo laat ook bijbehorende video zien.

    Ford Ka+

    Showroomnieuws

    Eén afgeleide van deze sportieve Toyota Yaris, de GR Sport, komt algauw naar de showroom. Hij wordt daarbij vergezeld door de jubileumuitvoering Y20. BMW voert enkele kleine wijzigingen door op de X2 en levert de BMW 1 Serie vanaf november als Edition M Sport Shadow.

    Er zijn prijzen bekendgemaakt van de aanstaande Mercedes-Benz A-Klasse Limousine, de vernieuwde Suzuki Vitara, de Audi A6 Avant 40 TDI en de bestelwagen Opel Combo. Tot slot hebben we aanvullende informatie over de vernieuwde Jeep Cherokee en de Lexus UX.