Vooruitlopend op de publiekspremière maakt Kia de officiële actieradius bekend van de elektrische Niro. Die stelt met 485 km allerminst teleur.

Begin oktober debuteert op de autosalon van Parijs de elektrische Kia Niro. Vooruitlopend op de publieksonthulling maakt het merk het bereik van de elektrische cross-over bekend, gemeten volgens de nieuwe WLTP-test. 

Van de e-Niro met de grootste batterijcapaciteit, van 64 kWH, is de actieradius gemiddeld op 485 km vastgesteld. In de praktijk zou je een range van 350 tot 400 km mogen verwachten. De accu is aan een 100 kW-snellader in 23 minuten al voor 60 procent bij te laden, daar kun je tot 200 km verder mee rijden.

Kia zal de Niro EV ook aanbieden met een 39,2 kWh accupack. Het bereik daarvan ligt volgens de WLTP-meting op 312 km. De bekende 7 jaar (of 150.000 km) garantie geldt ook voor de batterijen en elektromotor van de Niro. 

Deze motor biedt altijd het forse koppel van 395 Nm. Met het 39,2 kWh-accupakket krijg je een elektromotor van 136 pk, bij de 64,0 kWh-uitvoering een van 204 pk. Die sprint vanuit stilstand binnen 7,8 seconden naar 100 km/u. 

De Kia Niro EV wordt voorzien van slimme technologie om de energie te kunnen besparen, terugwinnen en optimaal in te zetten. Deze snufjes werken samen met het navigatiesysteem. De elektrische SUV arriveert eind dit jaar in de showrooms, dan worden ook de prijzen bekendgemaakt.

Update

Kia heeft, vlak voor de introductie, de actieradius cijfers gecorrigeerd.