De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse krijgt zijn eerste AMG-bewerking. De Mercedes-AMG A 35 4Matic is de indrukwekkende ‘light-versie’ van de A 45 AMG, die later aan het assortiment wordt toegevoegd.

Mercedes-AMG introduceert de A 35 AMG. 35? Inderdaad, het sportieve label komt met een nieuwe lijn die onder de A 45 AMG in het assortiment komt. Op termijn dan, want voor nu is de A 35 de koning van de A-Klasse-familie. De twee AMG-versies zijn tegelijkertijd onthuld en de A 35 heeft dan ook indrukwekkende cijfers.

De aangepaste 2.0 turbomotor levert maar liefst 306 pk vermogen. Een zeventraps automaat verzorgt het schakelwerk en dankzij de Race Start-modus en vierwielaandrijving is het een koud kunstje om de opgegeven acceleratietijd van 0-100 in 4,7 seconden te realiseren. Het 4Matic-systeem stuurt in normale omstandigheden het koppel naar de voorwielen, maar kan tot maximaal 50 procent van de aandrijfkrachten naar achteren sturen.

De A 35 AMG heeft vijf rijstanden, die onder andere invloed hebben op de besturing en het onderstel. In de twee sportstanden wordt de overbrenging van het stuur directer. Dat wil zeggen: je hoeft minder aan het stuur te draaien om dezelfde koerswijziging in gang te zetten. Het AMG Ride Control-onderstel heeft dempers die in verschillende stappen van stevigheid ingesteld kunnen worden. In de meest sportieve Sport+-instelling geeft de auto tussengas bij het terugschakelen, waardoor er een mooi plofgeluid uit de uitlaat komt.

De Mercedes-AMG A 35 4Matic komt in januari 2019 naar Nederland. De prijzen worden volgende maand bekend gemaakt, vanaf dan kunnen er bestellingen worden geplaatst.