Wie de Aston Martin DBS GT Zagato wil hebben moet ook de DB4 GT Zagato Continuation bestellen. Van de straat- en circuitauto worden slechts negentien paren geproduceerd.

In 2019 viert Zagato, het Italiaanse designhuis en tevens carrosseriebouwer, het 100-jarig bestaan. Aston Martin brengt de DBZ Centenary Collection uit om dit te vieren, want tijdens flink wat van die jaren ontwierpen de Italianen modellen voor de Britse sportwagenfabrikant.

De Centenary Collection bestaat uit negentien paren van elk twee auto's: een track-only exemplaar plus een straatauto, die samen besteld dienen te worden. De prijs ervan ligt op ruim 6,7 miljoen euro exclusief belastingen, het gaat dus om modellen voor verzamelaars. Volgend jaar wordt eerst de circuitauto afgeleverd, een jaar later volgt de straatauto.

Laatstgenoemde betreft de DBS GT Zagato, gebaseerd op de nieuwe DBS Superleggera. Maar dan in een echt Zagato-jasje: met het kenmerkende 'double bubble' dak, een nieuwe grille en flink ingekorte achterkant. Aston Martin laat weten dat de DBS GT Zagato met deze proporties een vooruitblik biedt op de nieuwe ontwerptaal van het Britse merk. 

Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation

Het circuitmodel DB4 GT Zagato Continuation is een nieuwe uitgave van de DB4 uit de jaren '60 van de vorige eeuw. Die 'volbloed racemachine' wordt aan de ene kant authentiek gereproduceerd, bijvoorbeeld op het buizenframe dat toendertijd het chassis vormde. Ook de zes-in-lijn motor met twee bougies per cilinder keert terug, deze verzorgt met de viertrapsautomaat en 'limited slip' differentieel de achterwielaandrijving. 

Aan de andere kant passen Zagato en Aston Martin de meest moderne technologieën toe om de prestaties waar mogelijk te verbeteren. We hopen hierover volgend jaar meer te kunnen melden.