Hyundai presenteert de i30 Fastback N. Voor wie de ruimte en looks van de i30 Fastback wil en de prestaties van de i30 N.

De snelle Hyundai i30 N is er nu ook als Fastback. Hyundai kondigde het tweede N-model eerder al aan en vandaag presenteert het merk de i30 Fastback N dan officieel. Op de autosalon van Parijs volgende week is het publieksdebuut.

De ingrediënten zijn bekend. Hyundai heeft de Fastback-koets voorzien van de N-aankleding van de hatchback, inclusief aangepaste bumpers met een rode lijn op het onderste deel en een achterspoiler. Ook de specifieke grille, wielen en dubbele uitlaat kennen we van de i30 N hatchback.

Onder de motorkap ligt een 2.0 turbomotor, die naar wens 250 of 275 pk levert, met een maximaal koppel van 353 Nm. Accelereren van 0 naar 100 km/u doet de Fastback N net zo snel als hatchback, in 6,1 seconden (6,4 seconden voor 250 pk-versie). De topsnelheid is 250 km/u. Met de rijstanden Eco, Normal, Sport, N en N Custom kun je diverse systemen in de auto naar eigen smaak afstemmen.

De i30 Fastback N komt in de eerste helft van volgend jaar naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend, maar we geven vast een voorzetje. Als Hyundai de huidige meerprijs van 3.000 euro voor de Fastback ook hanteert op de N-uitvoering, dan zal de vanafprijs i30 Fastback N 46.995 euro bedragen.