Begin volgende gaat de autosalon van Parijs van start. Maandagavond tot en met woensdag zullen we vanaf de beurs de nieuwste modellen en ander belangrijk nieuws verslaan. Hieronder alvast een aantal aangekondigde showcars - en ander nieuws.

Eerst feliciteren we BMW met de uitverkiezing van de 5 Serie tot Zakenauto van het Jaar 2019. De goede kilometer-kostprijs heeft de jury de doorslag gegeven.

Nieuw verwachte modellen

De nieuwe generatie Volvo V60 komt ook als Cross Country en deze is nu onthuld. Hij staat begin 2019 bij de dealers. Dankzij een efficiënter accupakket heeft de BMW i3 voortaan een groter rijbereik. Tegelijk voert het merk aanpassingen door in de optielijst. In het derde kwartaal van 2019 start Peugeot met de verkoop van de plug-in hybrideversies van de 508 en 3008.

Volvo V60 Cross Country

De Nissan Qashqai krijgt een schonere en krachtigere 1.5-dieselmotor. Seat presenteert zijn vierde aardgasmodel, de Arona CNG. Voor Hyundai-liefhebbers die de ruimte en looks van de i30 Fastback willen maar de prestaties van de N-performanceversie, is er nu de i30 Fastback N. 

Rijtest en meer op Autokopen.nl

Op papier is de Hyundai Kona Electric de ongeslagen stekkerkampioen - met dik 400 kilometer rijbereik, een relatief gunstige prijs vanaf 39.195 euro en 4 procent bijtelling. Hoe de elektrische auto in de praktijk presteert lees je in onze uitgebreide rijtest. In de video gaan we in op de actieradius. Aanvullende informatie over het model is te vinden in onze onlangs gepubliceerde modelintroductie.

De herfst mag dan definitief een feit zijn, altijd maar thuis zitten is geen optie. Daarom hebben we de leukste nazomer evenementen voor je verzameld. Outdoor en indoor. Ook de acties hebben we aangevuld, met voordeel uiteenlopend van actiemodellen tot korting, van accessoires tot goedkope leasetarieven.

Smart Forease Concept

Autosalon van Parijs

Audi brengt het nieuwe topmodel van z'n kleinste SUV, de SQ2, mee naar Parijs. Met 300 pk kan de 0-100 km/u-sprint in 4,8 seconden voorbij zijn. Smart bestaat 20 jaar en dat viert het merk in Parijs met het dakloze studiemodel Forease. De eerder aangekondigde Skoda Vision RS krijgt een plug-in hybride aandrijving mee met 245 pk vermogen. 

Tip: Vind hier alle Parijse primeurs en een overzicht van het Parijs 2018-nieuws. Vergeet niet om volgende week het nieuws en de foto's vers van de beurs te bekijken. Tot dan!