De vernieuwde Audi A4 Allroad Quattro arriveert half oktober in de showroom. Hij is nu al te bestellen, vanaf 70.040 euro.

Wil je een Audi A4 waarmee je overal uit de voeten kunt, dan is de Allroad Quattro de aangewezen optie. Deze stationwagon heeft standaard een 35 mm verhoogd allroad-onderstel en intelligente vierwielaandrijving. Net als de rest van de A4-familie heeft Audi dit model een update gegeven. Vanaf heden kun je de A4 Allroad Quattro bestellen, medio oktober staat 'ie bij de dealers. 

Vanaf 70.040 euro kun je de Allroad-uitvoering rijden met 45 TFSI-benzinemotor en 7-traps S-Tronic-automaat. De aandrijflijn produceert maximaal 245 pk vermogen en, vanaf 1.600 tpm, 370 Nm trekkracht. Om het brandstofverbruik te beperken beschikt deze uitvoering over MHEV. Met deze 12V-milde hybridetechniek kan de auto stroom opslaan bij het remmen en 'zeilen' met uitgeschakelde motor. 

Is dieselrijden voor jou de aangewezen optie, dan is er de 45 TDI-motor met 231 pk vermogen en (vanaf 1.750 tpm) 500 Nm koppel. Deze krachtbron is gekoppeld aan een 8-traps Tiptronic-automaat. De vanafprijs ligt op 77.230 euro. In een later stadium wordt ook een 190 pk sterke 40 TDI-uitvoering opgenomen op de bestellijst. 

Audi voorziet de Allroad Quattro van kunststof stylingdetails en 17 inch 15-spaaks wielen. Net als de reguliere A4 beschikt de 'alleskunner' over de Audi virtual cockpit Plus, MMI-navigatie, een Audi sound system, achteruitrijcamera en elektrisch bedienbare achterklep.