Citroën C5 Aircross

De Citroën C5 Aircross met PureTech 130-motor is vanaf heden ook met de zuinige EAT8-automaat te bestellen. Je krijgt de SUV in Business-uitvoering mee vanaf 36.040 euro.

Sinds de verkoopstart vorig jaar staat de PureTech 130 S&S-benzinemotor in de Citroën C5 Aircross-prijslijst uitsluitend vermeld met handgeschakelde versnellingsbak. Vanaf heden kun je deze motor ook bestellen in combinatie met de EAT8-automaat. Die staat bekend om z'n zuinigheid, de C5 Aircross komt in de WLTP-test tot een gemiddeld verbruik van 5,1 l/100 km. Met automaat heeft de 131 pk sterke 1.2-driecilinder een topsnelheid van 193 km/u. 

De nieuwe motorisering is verkrijgbaar in twee Business-uitvoeringen. Het basis Business-uitrustingsniveau krijgt onder meer het stylingpakket Anodised Silver mee, evenals 18 inch lichtmetalen wielen in Swirl-design. Standaard is deze uitvoering voorzien van een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel, actieve dodehoekbewaking en andere rijhulpsystemen, Citroën Connect Nav DAB+ met smartphone-uitwisseling en automatische dual-zone airco.

De luxere Business+ heeft daarnaast adaptieve cruise control, verkeersbordenherkenning, een handsfree bedienbare achterklep en rvs instaplijsten vooraan. Voorstoelen en achterbank worden voorzien van nerfleder; de buitenzijde van 19 inch lichtmetaal, dakrails en getinte ruiten achteraan. 

Je kunt de Citroën C5 Aircross PureTech 130 S&S EAT8 Business bestellen vanaf 36.040, de prijzen van de Business Plus beginnen bij 38.540 euro. Zakelijk leasen kan natuurlijk ook, de maandelijkse bijtellingsbedragen beginnen bij 241 en 258 euro respectievelijk.