BMW brengt een gelimiteerde uitvoering met de naam First Edition uit van de M850i. Deze versie is voorzien van bijzondere kleuren en afwerkingsdetails.

Slechts 400 exemplaren bouwt BMW van de M850i First Edition. Het gaat om de eerste exemplaren van de voor nu snelste uitvoering van de 8 Serie, de M850i. In het voorjaar komen er een aantal exemplaren van de First Edition naar Nederland. De speciale editie is aan de buitenkant te herkennen aan de exclusieve kleur Frozen Barcelona Blau. Deze kleur is nooit eerder op een BMW toegepast. Het geheel is afwerkt met hoogglans zwarte lijsten bij de ramen, grille en luchtroosters. Ook de uitlaatpijpen en de 20 inch lichtmetalen wielen met Y-spaak-design zijn uitgevoerd in hoogglans zwart.

In het interieur van deze bijzondere uitvoering vind je leren bekleding in de kleuren Elfenbeinweiß en Nachtblau. De hemelbekleding is gemaakt van alcantara en net als een deel van de stoelen donkerblauw gekleurd. Onderaan de middenconsole heeft BMW het opschrift 1/400 aangebracht, om je eraan te herinneren dat je in een bijzondere uitvoering rijdt. Dat doen ook de glazen afwerking van de pookknop, volumeknop, iDrive-knop en startknop.

De BMW M850i is het sportieve topmodel van de 8 Serie, totdat de nog snellere M8 komt. De V8-motor in de M850i produceert 530 pk en is uitgerust met TwinPower turbotechniek. Vierwielaandrijving en een achttraps automaat zijn standaard.