Mercedes-Benz kondigt aan dat de nieuwe CLA Shooting Brake volgende maand op de autosalon van Genève wordt gepresenteerd. Op 5 maart gaat het doek eraf.

Mercedes-Benz maakt haast met de nieuwe CLA. In januari werd de nieuwe CLA Coupé gepresenteerd en binnenkort volgt de onthulling van de praktische variant, de CLA Shooting Brake. Deze auto wordt voor het eerst aan de wereld getoond op de autosalon van Genève, die op 5 maart van start gaat.

Mercedes-Benz belooft dat de auto een ‘elegant en gespierd’ design krijgt en een ‘praktische laadruimte’. Net als de Coupé heeft de Shooting Brake de nieuwste infotainment- en veiligheidsvoorzieningen. Het Mercedes-Benz MBUX-systeem, met twee enorme beeldschermen, is in de CLA voor het eerst met handgebaren te bedienen.

Mercedes-Benz gaat de nieuwe CLA en CLA Shooting Brake leveren met verschillende benzine- en dieselmotoren. Welke precies, dat heeft het merk nog niet bekend gemaakt. Reken op verschillende versies van de 1.3 en 2.0 benzinemotoren en de 1.5 en 2.0 dieselmotoren. De CLA en CLA Shooting Brake komen in de zomer op de markt.