Skoda presenteert zijn compacte SUV. Hij heet Kamiq en komt onder de Karoq in het assortiment. Zoals altijd bij Skoda staat gebruiksgemak voorop.

Skoda presenteert zijn compacte SUV, de Kamiq. De auto beleeft zijn wereldpremière op de autosalon van Genève volgende maand en komt in het najaar naar Nederland. Met een lengte van 4,24 meter is de Kamiq 14 centimeter korter dan de Karoq en 25 centimeter langer dan de Fabia. Door de relatief grote wielbasis van 2,65 meter hebben achterpassagiers veel ruimte. Ook ruim, met een inhoud van 400 liter, is de kofferbak.

De Kamiq heeft als eerste Skoda portierrandbescherming. Een kunststof lip die uitklapt bij het openen van het portier voorkomt schade bij het uitstappen in krappe parkeerplaatsen. Skoda is na Ford pas het tweede merk dat dit handigheidje op een auto monteert.

Skoda geeft de Kamiq enkele rijhulpjes mee, zoals lane assist, een achteruitrijcamera en adaptieve cruise control. Op het gebied van infotainment is het nieuwe model helemaal bij de tijd. Het Tsjechische merk levert verschillende systemen, met beeldschermen van 6,5 tot 9,2 inch groot. Een digitaal instrumentenpaneel is eveneens verkrijgbaar.

Vijf motorversies

Het motoraanbod omvat vijf smaken, waarvan drie benzineversies. De voordeligste optie wordt de 1.0 TSI-motor met 95 pk, gekoppeld aan een vijfversnellingsbak. Een versnelling en 10 pk meer krijg je met de sterkere variant van deze motor. Daarnaast is er een 1.5 TSI-motor met 150 pk en cilinderuitschakeling beschikbaar. Dieselrijden kan met de 115 pk sterke 1.6 TDI. Die is, net als de twee sterkste benzinemotoren, optioneel te combineren met een DSG-automaat. De meest milieuvriendelijke motoroptie is de 1.0 G-Tec op aardgas, die 90 pk sterk is.

Meer specificaties en de prijzen maakt Skoda in aanloop naar de marktintroductie bekend.