Porsche Macan

Porsche kondigt aan dat de tweede generatie van de Macan alleen als volledig elektrische auto verkrijgbaar wordt. De SUV deelt zijn techniek met de Taycan, die eind dit jaar in productie gaat.

Porsche maakt een ommezwaai. De volgende generatie Macan wordt niet verkrijgbaar met benzine- en dieselmotoren, maar alleen met een volledig elektrische aandrijving. De productie van het nieuwe model gaat ‘aan het begin van volgend decennium’ van start. Reken op 2021 of 2022.

De Macan wordt het derde volledig elektrische model van Porsche. Eind dit jaar begint Porsche met het bouwen van de Taycan, een vierdeurs sportauto. Daarvan komt ook een meer hatchback-achtige versie met cross-over-trekjes, de Taycan Cross Turismo. De Macan krijgt dezelfde technische basis als deze modellen. Zowel het platform als het 800 Volt aandrijfsysteem komen overeen, het verschil wordt gemaakt met het aantal en de grootte van de elektromotoren.

De huidige generatie van de Macan is onlangs vernieuwd en gaat nog een paar jaar mee. De SUV wordt de komende jaren onveranderd geleverd met brandstofmotoren.