Traditioneel brengen we in de week van 'oud en nieuw' enkele bijzondere artikelen. Daarnaast hebben we rijtests van de Skoda Fabia en de Audi A6 Avant, én uitgebreide informatie over de Kia e-Niro showroomintroductie.

Van 2018 naar 2019

Op oudjaar publiceerden we de top 10 van onze bestgelezen nieuwsartikelen uit 2018, om op Nieuwjaar door te gaan met een vooruitblik op de tien belangrijkste modellen die we in 2019 verwachten. Bij de jaarafsluiting horen natuurlijk ook verkoopcijfers en die van 2018 zijn gelukkig positief, met Volkswagen als onbetwiste marktleider. In december zijn extra veel elektrische auto's op kenteken gezet in verband met de nieuwe bijtellingsregels voor EV's. 

Showroomintroductie e-Niro

Kia is begonnen met het afleveren van de e-Niro, de elektrische uitvoering van de SUV die in hybride gedaante al de nodige populariteit heeft verworven. In ons uitgebreide artikel vind je alles dat je moet weten over de e-Niro, inclusief de gunstige prijzen en actieradius.

Twee autotests

De Skoda Fabia is met een frisse neus en andere verbeteringen het nieuwe jaar ingegaan. Dankzij z'n all-round karakter is de hatchback ook na deze update een goede aanbieding in z'n segment, zo blijkt uit de uitgebreide autotest. Over de zakenauto A6 Avant tekenen we vooruitgang op wat betreft design, interieur en infotainment. De nieuwe stationcar blijkt vooral een aangename reiswagen waarmee het prettig kilometervreten is. Beide tests mét fotoreportage.

Audi A6 Avant

Meer showroomnieuws

De Jeep Wrangler is te bestellen, alle prijzen zijn bekend. Consumenten betalen vanaf 83.340 euro voor de terreinwagen, ondernemers vanaf 50.028 euro (ex-btw/BPM) voor hun bedrijfswagenuitvoering. De Tesla Model 3 is nu ook te bestellen voor wie die niet eerder reserveerde. Over de uitrusting is meer bekend.

Showcars

Van de bijzondere BMW M850i Night Sky verschijnt slechts een exemplaar; het is eigenlijk een 'showcase' voor het personaliseringsprogramma BMW Individual. Deze week zijn ook diverse showcars voor de Tokyo Auto Salon gepresenteerd; we hebben artikeltjes over die van Subaru, Nissan en Suzuki. McLaren Brussel verkoopt een speciale 720S 'Spa 68'.  

Het eerste voordeel van 2019

De eerste week van het nieuwe jaar brengt nieuw voordeel. Je vindt de eerste acties al op onze site, we hopen er snel meer te publiceren. We wensen jullie allen een goed 2019 en hopen je wekelijks terug te zien!