De Toyota Supra is terug! Het nieuwe model is onthuld op de autoshow van Detroit en wij hebben alle specs en de vanafprijs. Bestellen kan nog niet, reserveren wel.

Toyota heeft de nieuwe Supra gepresenteerd op de autoshow van Detroit. Vorige week lekten de eerste beelden al uit, maar nu hebben we ook alle bijbehorende informatie. Waaronder de vanafprijs, die 81.995 euro bedraagt. Geïnteresseerden kunnen nu alvast een exemplaar reserveren. In oktober komen de eerste exemplaren naar Nederland.

De Supra is ontwikkeld in samenwerking met BMW en dat zie je onder andere aan de motor. De 3,0 liter zescilinder turbomotor met 340 pk vermogen en 500 Nm koppel is afkomstig van dat merk. De coupé sprint ermee in 4,3 seconden van 0 naar 100 km/u. Het schakelwerk wordt verricht door achttraps automaat, maar met flippers achter het stuur kun je zelf de controle overnemen.

Alle ingrediënten van een goede sportauto zijn aanwezig: een laag gewicht, een ideale gewichtsverdeling, een korte wielbasis, een stijve carrosserie, een laag zwaartepunt en natuurlijk achterwielaandrijving. Er is een sportstand aanwezig waarmee het motorgeluid, de demping en het schakelgedrag worden aangepast. De Supra is door de hoge baas van Toyota, Akio Toyoda, persoonlijk getest en goed bevonden op de Duitse Nürburgring.

Racewagen

Het ontwerp van de nieuwe Supra, die voluit Toyota GR Supra heet, zit vol met elementen van eerdere generaties Supra en de 2000 GT. Het interieur moet volgens Toyota de bestuurder het gevoel geven dat hij in een eenpersoons racewagen zit. Dat is dan wel een racewagen van BMW, want veel elementen zijn overgenomen van dat merk.

Toyota gaat de Supra leveren in twee versies: Legend en Legend Premium. De standaarduitrusting omvat onder andere een actief aangestuurd differentieel, adaptieve vering, 19 inch lichtmetalen wielen, slimme led-koplampen, een achteruitrijcamera, met alcantara beklede sportstoelen en een multimediasysteem met 8,8 inch display en een navigatiefunctie.