Volkswagen komt met een nieuwe uitvoering van de Polo. Het gaat om de Business Line R, de nieuwe topvoering van het populaire model.

Volkswagen heeft een nieuwe uitvoering van de Polo samengesteld, waarin zo’n beetje alle luxe en sportieve opties worden verenigd. De Highline Business R is uitgerust met onder andere een sportonderstel, een R-Line sportpakket met aangepaste bumpers, 16 inch lichtmetalen wielen, extra getinte achterste zijruiten en donker glas voor de achterlichten.

Naast de sportieve extra’s heeft de Polo Highline Business R, ten opzichte van de Highine-uitvoering, een uitgebreid multimediasysteem met navigatiefunctie en smartphone-integratie, adaptieve cruise control en een parkeerassistent.

De nieuwe uitvoering is per direct te bestellen in combinatie met de 1.0 TSI-motor (95 en 110 pk) en de 95 pk sterke 1.6 TDI dieselkrachtbron. Alle motoren zijn als optie leverbaar met een DSG-automaat. De prijzen beginnen bij 23.205 euro, voor de Polo 1.0 TSI 95 pk met handgeschakelde versnellingsbak.