In navolging van de nieuwe X5 presenteert BMW de nieuwe X6. De derde generatie van de SUV-coupé is weer helemaal bij de tijd.

Het is alweer tijd voor de derde generatie van de BMW X6. In 2008 was BMW het eerste merk dat met een SUV-coupé op de markt kwam en nu presenteert het merk het nieuwe model. In navolging van de nieuwe X5, waarop de X6 is gebaseerd, profiteert de SUV-coupé van vele verbeteringen op het gebied van motoren, infotainment en veiligheid. Hoewel de nieuwe X6 er op het eerste gezicht hetzelfde uitziet als de uitgaande generatie, is elk plaatwerkdeel nieuw. Led-koplampen zijn standaard, optioneel levert BMW laserverlichting. Nieuw op de optielijst: grilleverlichting.

De nieuwe X6 is heeft min of meer dezelfde afmetingen als het uitgaande model. De belangrijkste wijziging is de 4 centimeter grotere wielbasis, waardoor achterpassagiers meer beenruimte hebben. De bagageruimte heeft een inhoud van 580 liter, 30 meer dan voorheen. Uitbreiden tot 1.530 liter kan door de achterbank in drie delen omlaag te klappen.

Vier motoren, 265 tot 530 pk

De nieuwe X6 wordt verkrijgbaar met vier verschillende motoren. Het topmodel is de M50i met 530 pk sterke V8 benzinemotor. De dieselevenknie is de M50d, een zescilindermotor met vier turbo’s en 400 pk. Voor zowel de diesel- als de benzinerijders is er ook een minder krachtig alternatief met zescilindermotor, de (benzine) 40i met 340 pk en de (diesel) 30d met 265 pk. Alle motoren zijn verbonden met een achttraps automatische versnellingsbak.

De nieuwe BMW X6 is vanaf december te bekijken bij de dealer. De prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.