Audi breidt zijn enorme SUV-aanbod uit met nóg een model, de Q3 Sportback. Dit dynamisch gelijnde alternatief van de Q3 komt in het najaar naar ons land.

Audi presenteert de Q3 Sportback, een sportief alternatief voor de Q3. Dat is te zien aan de bijna 3 centimeter lagere daklijn, die schuin afloopt. Door diverse kleine wijzigingen is de Q3 Sportback 1,6 centimeter langer dan de gewone Q3. Je herkent de Sportback verder aan de afwijkende grille, met een raster in honingraatvorm.

Het dashboard van de nieuwe Q3 Sportback komt je bekend voor als je nu in een Q3 rijdt. Het is voorzien van alle technologie die je mag verwachten van een moderne SUV. De sportief gelijnde Q3 heeft ‘gewoon’ vijf zitplaatsen, maar de hoofdruimte op de achterbank zal door de lagere daklijn iets minder zijn dan in de Q3.

Progressive Steering

De Q3 Sportback is standaard voorzien van Progressive Steering, met variabele overbrenging van de stuurinput. Dat wil zeggen: hoe verder je instuurt, hoe directer de wielen reageren. Dat zorgt voor een sportiever en nauwkeuriger stuurgedrag. Andere sportieve upgrades, zoals een sportonderstel of instelbare dempers, zijn als optie verkrijgbaar. Audi biedt de Q3 Sportback standaard aan in drie uitvoeringen: Pro Line, de luxe Pro Line Plus en de sportief uitziende Pro Line S. Tijdelijk is bovendien de Edition One verkrijgbaar, die alleen in de kleur zwart geleverd gaat worden.

Bij de verkoopstart in het najaar staan er twee motoren klaar. De 2.0 TFSI met 230 pk in de 45 TFSI-uitvoering vertegenwoordigt de benzine-afdeling, dieselrijders kunnen terecht bij de 35 TDI met 150 pk. Kort na de introductie vult Audi het aanbod aan met de 190 pk sterke 40 TDI en de mild hybrid 35 TFSI benzinemotor met 150 pk. Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling.

De prijzen van de Q3 Sportback worden bekend gemaakt in aanloop naar de introductie.