In 2020 komt de eerste elektrische auto van Seat op de markt. De concept car El-Born is daarvan de directe voorbode.

Seat is bijna klaar voor de introductie van zijn eerste volledig elektrisch aangedreven auto. Het merk presenteert op de autosalon van Genève volgende week de El-Born, een bijna-productierijp prototype van het nieuwe model. De Seat is gebaseerd op de ID. Neo van zustermerk Volkswagen, die eind dit jaar wordt gepresenteerd. Daarna hoeven we niet lang meer te wachten op de Seat, die staat voor 2020 op de planning.

De Seat El-Born heeft een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor, waarmee de auto in 7,5 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren. Het 62 kWh-accupakket is goed voor een rijbereik van 420 kilometer en kan via een snellader worden opgeladen. Seat belooft dat de batterijen in 47 minuten voor 80 procent gevuld kunnen worden.

Door de slimme plaatsing van de accu’s en het voor elektrische auto’s geoptimaliseerde platform, biedt het model volgens Seat veel interieurruimte. Uiteraard beschikt de El-Born over de nieuwste snufjes, zoals een digitaal instrumentenpaneel, een uitgebreid infotainmentsysteem met 10 inch aanraakscherm en autonome rijfuncties.