Teaser Tesla Model Y

Tesla presenteert volgende week de langverwachte Model Y, de SUV die is gebaseerd op de populaire Model 3. Het nieuwe model is 10 procent groter dan zijn sedan-broertje.

Zet 14 maart maar in je agenda. Elon Musk, de CEO van het merk, heeft op Twitter aangekondigd dat we op die dag de Model Y te zien krijgen, de nieuwe SUV van het merk. Hij belooft dat op die datum ook alle informatie en specificaties over de auto bekend worden gemaakt. Musk verklapt nu alvast dat de Model Y 10 procent groter is dan de auto waarop hij is gebaseerd, de Model 3. De SUV zal als gevolg daarvan ook zo’n 10 procent duurder zijn.

De Model Y krijgt dezelfde batterij-opties als de Model 3 en net als bij dat model komen de Longe Range-uitvoeringen als eerste op de markt. Omdat de Model Y iets groter is, zullen de prestaties ten opzichte van de Model 3 met dezelfde motor en accu net iets minder zijn. Reken voor de krachtigste batterijversie op zo’n 550 kilometer rijbereik.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer de auto besteld kan worden in Nederland. Reserveren is waarschijnlijk mogelijk vanaf 14 maart.