Mazda vult zijn assortiment aan met een nieuwe SUV, de CX-30. Het nieuwe model valt precies tussen de CX-3 en CX-5 in.

De Mazda CX-3 en CX-5 zijn bijna niet aan te slepen en daarom breidt het merk zijn aanbod uit met nóg een SUV. Maak kennis met de CX-30! Deze cross-over is gebaseerd op de nieuwe Mazda 3 en valt precies tussen de andere twee SUV’s in. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom het nieuwe model dan niet gewoon CX-4 heet? Het antwoord is simpel: de CX-4 bestaat al, alleen die wordt niet in Europa verkocht. Om verwarring te voorkomen heeft Mazda daarom een andere naam bedacht.

CX-30 dus, een cross-over die in de stijl van de andere Mazda-modellen is getekend. Het nieuwe model meet in de lengte 4,39 meter en heeft een bagageruimte met een inhoud van 430 liter. Het interieur moet volgens Mazda een cockpit-gevoel geven en het merk geeft hoog op over de gebruikte materialen en de afwerking. Mazda biedt verschillende kleurencombinaties aan, waarmee de CX-30 naar eigen smaak is samen te stellen. Er zijn veel overeenkomsten met de nieuwe Mazda 3, zoals het multimediasysteem met 8,8 inch groot beeldscherm, dat bovenop het dashboard is geplaatst.

De CX-30 wordt verkrijgbaar met diverse motoren, waaronder de nieuwe, 181 pk sterke 2.0 Skyactiv-X-benzinemotor die de voordelen van diesel- en benzinetechniek combineert. Daarnaast maakt de gewone 2.0 Skyactiv-benzinemotor zijn opwachting. Die is, net als de Skyactiv-X-motor, voorzien van elektro-ondersteuning in de vorm van mild hybrid-techniek. Voor dieselrijders biedt Mazda bij de verkoopstart een 1.8 dieselmotor aan.

De Mazda CX-30 komt in het najaar naar Nederland. De prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.