Seat Leon Cupra R ST

Van de hatchback kwamen er slechts zes naar Nederland. Nu presenteert Seat de Leon Cupra R ST. Die combineert de ruimte van een stationwagon met de prestaties van een ‘hot hatch’.

Cupra is losgeweekt van Seat om als zelfstandig merk verder te gaan, maar dat betekent niet dat er geen Cupra-versies van Seat-modellen meer verschijnen. De Leon Cupra R heeft gewoon een Seat-logo in de grille en dat geldt ook voor de ST-uitvoering die het merk vandaag presenteert.

De Leon Cupra R ST combineert de prestaties van de Cupra R met de ruime kofferbak van de ST. Of de ST net als de hatchback in een gelimiteerde oplage verschijnt is nog niet bekend, wel is zeker dat de nieuwe variant ook naar Nederland komt.

De Cupra R ST heeft een 2.0 TSI-motor met 300 pk vermogen en 400 Nm koppel, goed voor een 0-100 km/u sprintje in 4,9 seconden. De snelle stationwagon is te herkennen aan de koperkleurige logo’s, opschriften en wielen, de koolstofvezel achterspoiler en de vier uitlaatpijpen. Ook het interieur is opgeleukt met koperkleurige accenten.

De prijs van de Cupra R ST is nog niet bekend.