Na de GLC steekt Mercedes-Benz nu ook de GLC Coupé in het nieuw. Naast een nieuwe grille en koplampen krijgt de GLC Coupé mild-hybrid-techniek en het nieuwste multimediasysteem van Mercedes-Benz.

Ook de GLC Coupé kan fris het voorjaar in. Mercedes-Benz presenteert de vernieuwde coupé-uitvoering amper een maand na de gefacelifte GLC. Net als zijn meer praktische broertje zijn de wijzigingen aan de buitenkant subtiel. De belangrijkste veranderingen? Een nieuwe grille, nieuwe koplampen met een meer herkenbare led-lichtsignatuur, een nieuwe indeling van de achterlichten en een gewijzigde diffusor.

In het interieur prijkt een nieuw multimediasysteem, dat altijd bestaat uit twee schermen. Het instrumentarium is vervangen door een 12,3 inch groot beeldscherm op de middenconsole is afhankelijk van de uitvoering een 7 of 10,25 inch touchscreen te vinden. De bediening ervan gaat via aanraking, met de knop op de middentunnel, via de knoppen op het stuur, met spraak of met gebaren.

De GLC Coupé wordt leverbaar met een nieuwe benzinemotor, die is uitgevoerd als mild-hybrid. Een 150 Nm krachtige elektromotor ondersteunt de 2.0 benzinemotor bij het accelereren. Mercedes-Benz levert de benzine-hybride-versies als GLC 200 met 197 pk en GLC 300 met 258 pk. Daarnaast zijn er drie dieselvarianten beschikbaar, met vermogens van 163, 194 en 245 pk.

De vernieuwde GLC Coupé komt net als de aangepaste GLC in de zomer naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.