Elektrisch prototype Seat Mii

Seat gaat elektrisch. Niet alleen met de onlangs aangekondigde El-Born, maar ook met de Mii. Sterker nog, de stadsauto krijgt de primeur van eerste elektrische Seat ooit.

Seat gaat de Mii elektrificeren. Het kleinste model van het merk verschijnt binnenkort als elektrische auto, de eerste van Seat ooit. Het model maakt gebruik van de techniek van de Volkswagen e-Up!, maar het is denkbaar dat Seat nog enkele verbeteringen doorvoert aan de batterijen en elektromotor.

Seat toonde in 2017 op het World Mobile Congress in Barcelona al een elektrische versie van de Mii (afbeelding), maar liet toen in het midden of de auto op de markt zou worden gebracht. Wanneer dat precies gaat gebeuren is nog niet bekend, maar we rekenen op een introductie eind dit jaar.

Volgende generatie

Tegelijkertijd kondigt Seat aan dat er wordt gewerkt aan de volgende generatie compacte elektrische auto’s. Het merk gaat samen met moederbedrijf Volkswagen een compacte voertuigbasis voor elektrische auto’s ontwikkelen. Het platform wordt afgeleid van de grotere MEB-basis waarvan onder andere de Seat El-Born gebruik gaat maken.