Cupra krijgt zijn eerste eigen model. Het nieuwe merk kondigt vandaag aan dat de Formentor, het studiemodel dat begin deze maand op de autosalon van Genève was te zien, binnen 2 jaar in productie gaat.

Het is officieel: de Cupra Formentor gaat in productie. De SUV gaat gebouwd worden in de fabriek van Seat in Martorell, nabij Barcelona. De Cupra Fermentor is het eerste ‘zelfstandige’ model van Cupra, dat wel al een sportieve versie van de Seat Ateca onder de eigen merknaam verkoopt.

De Cupra Formentor is een sportief gelijnde SUV, die eerder deze maand debuteerde als studiemodel. Het ontwerp en de techniek zijn al zo goed als klaar en de productie-auto zal dan ook alleen op details afwijken van de concept car. De Cupra maakt gebruik van dezelfde technische basis als de Seat Leon en Ateca.

Cupra maakt ook bekend dat er een plug-in hybride-uitvoering komt van de Formentor. In het studiemodel is die techniek al aanwezig. De hybride aandrijflijn levert in de concept car 245 pk vermogen en is voorzien van voldoende accu’s om 50 kilometer op alleen elektriciteit te opereren.