De elektrische Volkswagen ID.3 is vanaf vandaag te reserveren. Het merk vraagt een aanbetaling van 1.000 euro voor een productieplaats. Halverwege volgend jaar worden de eerste auto’s geleverd.

Op de autoshow van Frankfurt in september onthult Volkswagen de ID.3, de eerste auto in de nieuwe ID.-lijn van Volkswagen. Vanaf vandaag is de elektrische auto te reserveren op de website van Volkswagen. Voor een productieplaats vraagt het merk een aanbetaling van 1.000 euro. Dat bedrag krijg je terug als je uiteindelijk afziet van een definitieve bestelling.

De eerste productieserie is uitgevoerd als ID.3 1st. De specificaties van deze speciale uitvoering maakt Volkswagen later bekend. De prijs komt iets onder de 40.000 euro te liggen, zo'n 10.000 euro boven de uiteindelijke instapprijs. Er komen drie accuversies, met een rijbereik van 330, 420 en 550 kilometer. De Volkswagen ID.3 wordt geleverd met 6 jaar gratis servicebeurten en apk's.

De onthulling van de elektrische auto vindt plaats in september, op de autoshow van Frankfurt. Volkswagen maakt dan ook alle specificaties bekend, waarna de reserveringen omgezet kunnen worden in orders. Het merk verwacht halverwege 2020 de eerste auto’s te kunnen afleveren.