Opel onthult de nieuwe Corsa. Het merk trapt af met de elektrische versie, die een rijbereik heeft van 330 kilometer.

Nieuwe functies, ongeveer dezelfde buitenmaten, een compleet nieuw design en een nieuwe aandrijving. De zesde generatie Corsa lijkt in niks meer op zijn voorganger. Om de nieuwe koers kracht bij te zetten, presenteert Opel eerst de volledig elektrische versie. Die heeft een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor en een 50 kWh accupakket, dat met een snellader in 30 minuten voor 80 procent opgeladen kan worden. Opel geeft een rijbereik op van 330 kilometer en een 0 tot 100 km/u-tijd van 8,1 seconden. Met drie verschillende rijstanden - Normal, Eco en Sport - kun je kiezen voor een meer efficiënte of juist krachtige aandrijving.

Lager en langer

De nieuwe Corsa heeft min of meer dezelfde afmetingen als het uitgaande model. In de lengte is er 4 centimeter bijgekomen, terwijl het nieuwe model bijna 5 centimeter lager is. Doordat ook de stoelen lager zijn geplaatst blijft het ruimte-aanbod ongeveer gelijk.

De nieuwe Corsa deelt zijn techniek met de 208 van zustermerk Peugeot en krijgt dus de beschikking over allerlei nieuwe functies, zoals led-koplampen, een digitaal instrumentenpaneel, een multimediasysteem met maximaal 10 inch groot beeldscherm en cruise control met afstandsradar.

Opel maakt later dit jaar meer informatie over de nieuwe Corsa bekend, bijvoorbeeld over de versies met brandstofmotor.