De sportieve Volkswagen T-Roc R is te bestellen, vanaf 54.515 euro. De performance-SUV zit vol met snufjes die het rijden in deze auto nog leuker maken. 

In 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u optrekken en dan gassen tot 250 km/u. Met welke SUV kun je dat? Met de performanceversie van de Volkswagen T-Roc, de 'R'. Deze rijdersauto is vanaf vandaag te bestellen, vanaf 54.515 euro. 

De 2.0 TSI-benzinemotor is standaard gecombineerd met een 7-traps DSG-transmissie met dubbele koppeling en 4Motion-vierwielaandrijving. De TSI lever maximaal 300 pk vermogen en 400 Nm trekkracht. Vanuit stilstand wegrijden kan met Launch Control. De elektronische stabiliteitscontrole is uit te schakelen. Krijg je er al zin in?

Volkswagen R Performance, de huistuner van het merk, heeft 17 inch remschijven en zwarte remklauwen ontwikkeld. Grotere wielen (19 in plaats van 18 inch inch) met matzwarte 'Pretoria'-velgen hebben een meerprijs van 699 euro. Indien gewenst kun je ook een High Performance-uitlaatsysteem, ontwikkeld met specialist Akrapovic, bijbestellen (3.471 euro). Dat bespaart 7 kg aan gewicht. 

De voorzijde van de T-Roc R is opnieuw ontworpen. Je ziet het aan de speciale R-grille, de R-bumpers, grote luchtinlaten en specifieke led-dagrijverlichting. Achteraan vormen de R-achterbumper, diffuser en dubbele uitlaatstukken de kenmerkende details. Stap je in, dan vallen de rvs instaplijsten op. Binnen vind je een sportstuur, sportstoelen met ArtVelours, edelstalen pedalen, zwarte hemelbekleding en Shadow Steel-afwerkingsdetails. Standaard is de R voorzien van de nodige rijhulpsystemen en infotainment.