Volkswagen heeft op de IAA in Frankfurt de vernieuwde e-Up! gepresenteerd. Het nieuwtje werd een beetje ondergesneeuwd door de presentatie van de eveneens elektrische ID.3, maar de verbeteringen zijn zeker noemenswaardig.

Volkswagen geeft de eerste foto’s vrij van de vernieuwde e-Up! De elektrische versie van de stadsauto is onderhuids verbeterd en dan vooral het accupakket. De capaciteit ervan groeit van 18,7 naar 32,3 kWh en dat levert een veel bruikbaardere actieradius van 260 kilometer op. De batterijen kunnen in 60 minuten voor 80 procent worden opgeladen via een 40 kW-lader.

De elektromotor levert onveranderd 61 kW vermogen (82 pk), maar de e-Up! accelereert wel sneller dan voorheen van 0 naar 100 km/u. Het merk geeft een waarde op van 11,9 seconden. De topsnelheid van de elektrische stadsauto is begrensd op 130 km/u.

Volkswagen belooft dat de e-Up! aantrekkelijk geprijsd zal worden, maar de prijzen zijn nog niet bekend. Het is wel alvast mogelijk om een exemplaar te reserveren. De verkoop start in het najaar, de eerste leveringen vinden begin 2020 plaats.