Fisker Ocean

Fisker heeft de Ocean officieel gepresenteerd. De elektrische SUV heeft een rijbereik van 400 tot 480 kilometer en komt in 2022 naar Europa.

Dít is de eerste foto van de Fisker Ocean buiten de studio. Eerder al liet het merk wat beelden zien van de elektrische SUV en in de loop van het jaar komen er in stapjes meer gegevens en beelden naar buiten. In maart is de auto voor het eerst in Europa te zien, op de autosalon van Genève.

Het merk Fisker, dat in Nederland eerder het model Karma verkocht, komt nu dus terug met een elektrische SUV. Het accupakket van zo’n 80 kWh is, afhankelijk van de uitvoering, goed voor een rijbereik van 400 tot 480 kilometer. De auto heeft diverse leuke functies, zoals een karaokespel waarbij de songteksten worden geprojecteerd op de voorruit. Met de California Mode gaan bijna alle ramen, negen stuks in totaal, tegelijk open.

Fisker maakte eerder al bekend dat de Ocean verkrijgbaar wordt via een private-leaseconstructie met vast kilometrage en een maandelijks opzegbaar contract. Uiteraard is ook mogelijk om de auto aan te schaffen, de Amerikaanse prijs bedraagt omgerekend 33.640 euro. In Nederland gaat de auto waarschijnlijk iets meer dan 40.000 euro kosten.

Fisker wil eind 2021 starten met de productie van de SUV en in de loop van 2022 de eerste auto’s gaan leveren. Het merk heeft grootse plannen, want op basis van de SUV moeten later nog twee modellen verschijnen.