Toyota presenteert de tweede generatie van zijn waterstofauto, de Mirai. Met een aantrekkelijker design, een groter rijbereik en aansprekendere rij-eigenschappen moet het nieuwe model voor meer mensen aantrekkelijk worden.

Toyota is als een van de voorlopers op het gebied van waterstof alweer toe aan de tweede generatie van de Mirai. In oktober liet het merk al een preview zien van het nieuwe model, de productieversie is op enkele details na ongewijzigd ten opzichte van het conceptmodel.

Toyota wil dat de Mirai ook los van zijn bijzondere techniek een aantrekkelijke auto is. Daarom tekende de ontwerpafdeling een gestroomlijnde carrosserie, heeft het model nu vijf zitplaatsen en is het dashboard opgewaardeerd. Maar de belangrijkste winst is misschien wel dat de Mirai nu op het TGNA-platform staat, dat ook de basis is van modellen als de Prius en Corolla. Het merk hoopt daarmee de rij-eigenschappen naar een hoger niveau te tillen.

De bijna 5 meter lange Mirai heeft drie waterstoftanks, waardoor de auto een rijbereik heeft van 500 kilometer. Hoewel het netwerk van waterstofstations op dit moment nog altijd niet toereikend is in Nederland, rekent Toyota erop dat er eind dit jaar zeventien stations operationeel zijn. Dat is precies op tijd, want de nieuwe Mirai komt begin 2021 naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.