Nu Cupra is geëvolueerd tot een zelfstandig merk, krijgt het natuurlijk ook eigen modellen. De Formentor is de eerste auto die specifiek voor Cupra is ontwikkeld.

Cupra presenteert zijn eerste zelfstandige model, de Formentor. Van dit model komt geen Seat-versie met minder krachtige motoren op de markt. De sportief gelijnde SUV is met een lengte van 4,45 meter iets langer dan de Ateca.

De Cupra Formentor wordt eind dit jaar in Nederland leverbaar in twee verschillende motorversies, waaronder een 245 pk sterke stekkerhybride. De aandrijflijn bestaat uit een 1.4 TSI-motor, een 85 kW sterke elektromotor en een DSG-automaat. De Cupra Formentor kan over een afstand van 50 kilometer volledig elektrisch rijden, dankzij het 13 kWh uur grote accupakket. Het topmodel van de Formentor heeft net als de Cupra Leon een 310 pk sterke 2.0 TSI-motor aan boord. Deze versie is bovendien voorzien van vierwielaandrijving, waardoor de krachten efficiënt op het asfalt overgebracht kunnen worden.

De Formentor kan in bijzondere kleuren geleverd worden en wordt desgewenst afgewerkt met koperkleurige accenten. Het dashboard kennen we uit diverse Seat-modellen en wordt gedomineerd door een 12 inch aanraakscherm.

Meer informatie en prijzen maakt Cupra in aanloop naar de marktintroductie bekend.