BMW blikt vooruit op de i4, een elektrische vierdeurs coupé. De productie begint in 2021, maar voor het zover is krijgen we eerst de Concept i4 te zien. Daarmee wil BMW het publiek alvast enthousiast maken voor de i4.

Zo’n beetje alles aan het ontwerp van de BMW Concept i4 is minimalistisch, behalve de grille. Omdat het studiemodel een zeer realistische weergave is van het model dat BMW volgend jaar op de markt brengt, kun je ervan uitgaan dat de opvallende grille blijft. In het interieur zijn lichte kleuren, natuurlijke materialen en vloeiende lijnen te vinden. Bovenop het dashboard monteert BMW een licht gebogen beeldscherm, waarvan de lay-out in drie standen kan worden ingesteld: Core, Sport en Efficient.

De cijfers die BMW belooft voor de i4 zijn indrukwekkend. Dankzij een 80 kWh accupakket, dat in de bodem van de auto is verwerkt, heeft de auto een rijbereik van 600 kilometer. De elektromotoren produceren een vermogen van 530 pk, waarmee de i4 in 4 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren. De topsnelheid van de elektrische auto is begrensd op 200 km/u.

BMW heeft een specifiek geluid ontwikkeld voor i4, waardoor voetgangers en fietsers de auto horen aankomen. Aan dit geluid zou je in de toekomst alle elektrische BMW’s moeten kunnen herkennen.