Mijn Autokopen.nl

Autonieuws Daewoo

 1. Merk Daewoo niet langer in gebruik

  Autonieuws 23 januari 2011

  General Motors plakt niet langer het logo Daewoo op auto's. Dat heeft het bedrijf officieel bekendgemaakt. Het is begonnen met de introductie van Chevrolet-modellen op de laatste Daewoo-markt ter wereld, Zuid-Korea.

  Lees meer
  Tags: chevrolet daewoo gebruik langer merk naam niet
 2. Daewoo verdwijnt helemaal

  Autonieuws 7 december 2010

  Het merk Daewoo verdwijnt. In Europa ging het Koreaanse merk vijf jaar geleden al op in Chevrolet maar in sommige Aziatische landen wordt de merknaam Daewoo nog altijd gevoerd. Tot nu toe.

  Lees meer
  Tags: chevrolet daewoo korea zuid
 3. Chevrolet alsnog naar Zuid-Korea

  Autonieuws 29 april 2010

  In bijna alle landen waar Daewoo actief was is de merknaam een aantal jaar geleden vervangen door Chevrolet. Niet op thuismarkt Zuid-Korea, daar is Daewoo nog altijd een grote speler. Chevrolet maakt nu alsnog z’n entree in Zuid Korea maar Daewoo blijft bestaan.

  Lees meer
  Tags: chevrolet daewoo korea zuid
 4. Topfuncties Opel opnieuw ingevuld

  Autonieuws 16 januari 2010

  De reorganisatie van het merk Opel is van start gegaan. De nieuwe CEO Nick Reilly heeft het management team samengesteld met mensen die de herstructurering moeten gaan leiden. Eigenaar General Motors heeft Opel voorzien van een flink voorschot voor deze activiteiten.

  Lees meer
  Tags: daewoo opel nieuw reilly reorganisatie team topfuncties voorschot
 5. GM breidt aandeel in Daewoo uit

  Autonieuws 27 oktober 2009

  General Motors verhoogt zijn belang in de Koreaanse tak Daewoo. Door een uitbreiding van het bestaande aandelenpakket krijgt GM een belang van 70,1 procent in Daewoo.

  Lees meer
  Tags: chevrolet daewoo general motors
 6. Nieuwe kleine Ford uit Roemenië

  Autonieuws 16 oktober 2008

  Onder de werktitel ‘B-Max’ ontwikkelt Ford een geheel nieuw compact model, dat het vanaf 2010 in Roemenië gaat bouwen. Het wordt niet de te verwachten directe opvolger van de huidige Ford Fusion, maar een op zichzelf staand model, aldus een woordvoerder van het merk gisteren in de Duitse pers.

  Lees meer
  Tags: daewoo ford fusion roemenie transit
 7. Bye bye, Chevrolet Tacuma

  Autonieuws 10 maart 2008

  Het is afgelopen voor de Chevrolet Tacuma. Het laatste exemplaar van de compacte MPV loopt eind april van de band, er zal geen opvolger komen.

  Lees meer
  Tags: chevrolet tacuma daewoo tacuma productiestop
 8. Koreaanse topmannen in problemen

  Autonieuws 30 mei 2006

  De indrukwekkende opmars van Koreaanse automerken is ernstig bezoedeld door enkele fraudezaken. De oprichter en oud-topman van Daewoo is veroordeeld tot tien jaar celstraf wegens boekhoudfraude en verduistering van geld. Enkele cellen verderop wacht de topman van Hyundai geduldig op zijn vonnis.

  Lees meer
  Tags: daewoo hyundai kia fraude korea topman
 9. Vier op een rij

  Autonieuws 12 mei 2006

  Daewoo heeft tijdens de autoshow van Korea de nieuwe G2X gepresenteerd. Mocht hij u bekend voorkomen dan kan dat kloppen, want er rijden er al drie versies van dit model rond onder een andere naam: de Opel GT, Pontiac Solstice en Saturn Sky.

  Lees meer
  Tags: daewoo opel gt g2x
 10. U bent toe aan een…?

  Autonieuws 6 april 2006

  Op verzoek van General Motors heeft Daihatsu beloofd de titel “U bent toe, aan een…” niet meer in advertenties te gebruiken. Inmiddels hanteert het Japanse automerk het woordmerk ‘Rij zuinig, rij Daihatsu’.

  Lees meer
  Tags: chevrolet daewoo daihatsu gm slogan