628 autotests gevonden

 1. Toyota Prius Plug-in Hybrid: voor ons land

  Review Toyota Prius Plug-in Hybrid Business Plus

  Autotest 14 oktober 2017 Tekst:

  Lieve minister van Financiën, ze waren u een doorn in het oog, de plug-in hybrides. U beloofde lage bijtelling aan leaserijders, maar ze gaven u er niks voor terug. In plaats van minder, veroorzaakten de zware en onzuinige stekkerhybrides juist méér CO2-uitstoot. De reden: ze worden te weinig opgeladen. De lage bijtelling voor stekkerhybrides heeft u vakkundig de nek om gedraaid. Ik wil u vragen om een uitzondering te maken. Voor de Toyota Prius Plug-in Hybrid.

  Lees meer
  Tags: toyota prius hybride
 2. Hyundai i30 Wagon: ruimte voor complimenten

  Autotest 10 oktober 2017 Tekst:

  De nieuwe Hyundai i30 is ‘Duitser’ dan ooit, dat merkte ik al tijdens het testen van de hatchback. Nu is het de beurt aan de stationwagon, die het degelijke karakter samenvoegt met opvallend sierlijke lijnen. Een goede reden om ook de 140 pk sterke viercilinder te testen, in combinatie met een zeventraps automatische versnellingsbak...

  Lees meer
  Tags: hyundai i30 wagon
 3. (Advertorial)

  Alle modellen van Fiat BTW-vrij

  Geen 21% BTW = tot 5.253 euro voordeel!

  Een nieuwe Fiat rijden is nu extra voordelig, dankzij de 21% BTW-actie! Wanneer je nu een nieuwe Fiat koopt bij Mobility Group Haaker krijgt je het BTW-bedrag cadeau.

  Ontdek jouw voordeel!
 4. Volkswagen Arteon: (n)iets te bewijzen

  Review Volkswagen Arteon 2.0 TDI Business R 7-DSG

  Autotest 3 oktober 2017 Tekst:

  Is het een Passat CC? Is het een Phaeton? Nee, het is de Volkswagen Arteon! Hoewel deze nieuwe grote Volkswagen zijn genen deelt met de Passat, vervangt hij beide voornoemde modellen. Een lange wielbasis en met name een indrukwekkende uitstraling moeten dat bewerkstelligen...

  Lees meer
  Tags: volkswagen arteon
 5. Volvo XC60: het gat gedicht

  Review Volvo XC60 D4 AWD Inscription

  Autotest 28 september 2017 Tekst:

  De Volvo XC60 is één van Nederlands lievelings-SUV’s. De Zweden wisten er de afgelopen jaren meer van aan de man/vrouw te brengen dan de concurrentie deed, maar konden niet ontkennen dat de jaren voor het model begonnen te tellen. Daarom is er nu de tweede generatie XC60, waarmee Volvo een buitengewoon grote stap belooft...

  Lees meer
  Tags: volvo xc60
 6. Alfa Romeo Stelvio: plaats op de pas

  Review Alfa Romeo 2.0 turbo 280 pk First Edition

  Autotest 21 september 2017 Tekst:

  Dat Alfa Romeo uitgerekend een SUV vernoemt naar een van de meest uitdagende bergpassen in Europa is opvallend. Het past bij een merk dat een nieuwe weg is ingeslagen, met achterwiel aangedreven auto’s. De Giulia was de eerste van de nieuwe collectie, de Stelvio mag zich nu gaan bewijzen. Een SUV van Alfa Romeo, hoe is dat?

  Lees meer
  Tags: alfa romeo stelvio
 7. Dacia Logan MCV Stepway: stoer voor ’n stuiver

  Review Dacia Logan MCV Stepway TCe 90

  Autotest 17 september 2017 Tekst:

  Dacia is een budgetmerk, en doet er niets aan om dat imago te veranderen. Goedkoop is het en goedkoop blijft het. De Dacia Logan MCV is daarvan een goed voorbeeld, want voor de prijs van een kleine stadsauto rijd je ook een ruime wagon. Een luxere Stepway-variant lijkt niet helemaal bij het merk te passen...

  Lees meer
  Tags: dacia logan mcv
 8. Opel Crossland X: de X van flexibel

  Review Opel Crossland X

  Autotest 10 september 2017 Tekst:

  De Opel Crossland X is meer dan alleen een SUV-achtige opvolger van de Meriva. Het model markeert tevens een keerpunt in de geschiedenis van het merk. Dit is namelijk de eerste auto die gemaakt is in samenwerking met Peugeot, dat net als Citroën onder Opels nieuwe eigenaar PSA valt. Toch belooft het Duitse merk een échte Opel, dus gaan we op onderzoek uit.

  Lees meer
  Tags: opel crossland x
 9. Fiat 500e: California dreamin’

  Review Fiat 500e

  Autotest 24 augustus 2017 Tekst:

  Heel soms zijn er auto’s waarvan het jammer is dat ze niet in Nederland verkocht worden. Omdat ze te duur zijn door ons belastingstelsel of omdat er simpelweg te weinig vraag naar is. Bij de elektrisch aangedreven Fiat 500e is de reden heel anders: Fiat wíl die auto eigenlijk niet maken, maar móet dat doen. Hij wordt daarom alleen geleverd in de Amerikaanse staten California en Oregon. Via de grijze import vindt de elektrische 500 nu zijn weg naar Nederland. Tijd voor een test!

  Lees meer
 10. Smart Fortwo Electric Drive: die wil je niet delen

  Review Smart Fortwo Electric Drive

  Autotest 15 augustus 2017 Tekst:

  De titel is misschien een beetje flauw, maar veel mensen kennen de elektrische Smart Fortwo van het deelauto-concept Car2Go in Amsterdam. Dat concept sluit naadloos aan bij de auto, maar je kunt de elektro-Smart ook gewoon kopen of leasen. Daarom heb ik een weekje een ‘eigen’ exemplaar tot mijn beschikking.

  Lees meer
 11. Opel Insignia: de Vectra is terug

  Review Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo Business Executive

  Autotest 10 augustus 2017 Tekst:

  De nieuwe Opel Insignia dient aangesproken te worden als Grand Sport. Dat is geen duurdoenerij, maar het bekt gewoon lekkerder dan hatchback. Het is trouwens ook meteen de enige versie van de Insignia die je kunt kopen als je geen stationwagon wilt, de sedan bestaat namelijk niet meer. Dat is helemaal niet erg, want zo’n grote achterklep is lekker praktisch. Die kwalificatie gaat eigenlijk op voor de hele auto: praktisch. Dat woord loopt dan ook als een rode draad door deze test.

  Lees meer