700 autotests gevonden

 1. Kia e-Niro: stekker boven het maaiveld

  Review Kia e-Niro 64kWh ExecutiveLine

  Autotest 11 januari 2019 Tekst: Elco van der Meer

  Het modelgamma van Kia ziet er keurig uit en is van hoogwaardige kwaliteit, terwijl de auto’s technologisch vooral trends volgen. Tot nu dan. De Kia e-Niro is een van de eerste relatief betaalbare elektrische auto’s met een serieuze actieradius van ruim 400 km. De e-Niro steekt dus boven het maaiveld uit, maar hoe rijdt ‘ie? Deze rijtest geeft daarop het antwoord.

  Lees meer
  Tags: kia niro elektrische auto
 2. Skoda Fabia: neus op de feiten

  Review Skoda Fabia 1.0 TSI 95 pk Clever

  Autotest 3 januari 2019 Tekst: Elco van der Meer

  Skoda vernieuwt de pragmatische Fabia zodat hij met een frisse neus het nieuwe jaar in duikt. Ook vanbinnen tillen enkele bescheiden wijzigingen hem naar het niveau van 2019. Wat blijft is de aantrekkelijke propositie: veel kwaliteit en ruimte voor een relatief bescheiden prijs. Moet je daar nu veel voor laten? In deze rijtest drukken we de Fabia met z’n nieuwe neus op de feiten.

  Lees meer
  Tags: skoda fabia
 3. Audi A6 Avant: voorsprong door verwondering

  Review Audi A6 Avant 40 TDI Sport

  Autotest 30 december 2018 Tekst: Elco van der Meer

  Voorsprong door techniek, een slogan die zelfs een belletje doen rinkelen bij wie niets om auto’s geeft. Audi gebruikt hem sinds jaar en dag om de technologische vooruitstrevendheid van zijn auto’s te beschrijven. Met de volledig elektrische Audi e-tron in het vizier lijkt dat voor de testauto, een nieuwe A6 met 2,0-liter dieselmotor, niet meer zo actueel. Stel nou dat het met die vooruitstrevende techniek wel meevalt, waarin zit ‘m dan de voorsprong die Audi belooft? Hoog tijd om dat te ontdekken.

  Lees meer
  Tags: audi a6 avant
 4. Suzuki Jimny: ouderwets plezier

  Review Suzuki Jimny 1.5 Stijl

  Autotest 20 december 2018 Tekst: Bob Kroese

  Bruine modderspetters vechten tevergeefs met de zwaartekracht en zakken langzaam over de bumper naar beneden. De glanzend zwarte lak is voor een groot deel bruin gekleurd. Op de portieren, de motorkap en zelfs het dak zit een vies, bruin laagje. De ruitenwissers vegen nog wat restjes troebel water van de voorruit, maar al snel lopen er weer vieze druppels op het schone glas. De Suzuki Jimny zag er nog nooit zo goed uit.

  Lees meer
  Tags: suzuki jimny
 5. Citroën C5 Aircross: Pierre kan tevreden zijn

  Review Citroën C5 Aircross 1.6 PureTech Shine EAT8

  Autotest 11 december 2018 Tekst: Bob Kroese

  Citroën is een merk dat graag tegen de stroom in zwemt maar nu meegaat met de SUV-trend. Maar áls er dan een SUV van Citroën moet komen, dan wel op de Citroën-manier. En zo is de auto ontstaan die het onderwerp is van deze test, de Citroën C5 Aircross.

  Lees meer
  Tags: citroën c5 aircross
 6. Peugeot 508: ook gewoon geslaagd?

  Review Peugeot 508 Blue Lease Allure BlueHDi 130 EAT-8

  Autotest 29 november 2018 Tekst: Elco van der Meer

  Een ‘volle bak’ met gigantische wielen. GT of GT-line, lederen bekleding, stoelmassage en een krachtige motor. Zo ken je de nieuwe Peugeot 508 waarschijnlijk. In dergelijke specificaties is het een indrukwekkende auto, maar wat blijft ervan over als je iets minder wilt besteden? Voor mij staat een 130 diesel-pk’s sterke Blue Lease Allure-uitvoering klaar, voorzien van welgeteld twee opties. Deze moet bewijzen hoe goed de Peugeot 508 écht is.

  Lees meer
  Tags: peugeot 508
 7. Volkswagen Touareg: de slimme keuze

  Review Volkswagen Touareg 3.0 TDI 286 pk Atmosphere

  Autotest 23 november 2018 Tekst: Elco van der Meer

  “Help! Ik mag een flink bedrag stukslaan op een grote SUV, maar loop vast in de keuze”. Het klinkt als een realistisch probleem, want in het grote SUV-segment is het behoorlijk druk. Alleen al de Volkswagen Group levert hier al zeker vier modellen. De verlossing komt uit onverwachte hoek, want gedurende de testweek ontpopt de minder adellijke Volkswagen Touareg zich als mogelijke oplossing van dit probleem…

  Lees meer
  Tags: volkswagen touareg
 8. Ford Mustang GT: Gespierd, getemd, grandioos

  Review Ford Mustang Fastback GT 5.0 V8

  Autotest 17 november 2018 Tekst: Elco van der Meer

  De facelift van Fords nieuwste Mustang leidt tot verdeeldheid. Staat zijn bredere grille hem beter of niet? Geeft die de ruwe bolster niet een te gepolijst uiterlijk? We kwamen er op de redactie niet helemaal uit. Gelukkig kregen we de kans om de vernieuwde variant een paar dagen voor de deur te zetten en het ontwerp uitgebreid op ons in te laten werken. Veel leuker is het om de nu nóg krachtigere achtcilinder de sporen te geven…

  Lees meer
  Tags: ford mustang
 9. Opel Combo Tour: omhoog op de ladder

  Review Opel Combo Tour 1.2 Turbo Edition

  Autotest 13 november 2018 Tekst: Elco van der Meer

  De nieuwe Opel Combo maakt als bestelwagen een vliegende start. Samen met zijn PSA-broeders Peugeot Partner en Citroën Berlingo heeft hij de titel International Van of the Year 2019 binnengehaald. Waar gebruikers van een Combo doorgaans ladders beklimmen gaat de Combo Tour zelf een trede omhoog. Hij is minder bedrijfswagen, meer personenwagen en dus geldt de titel busje van het jaar niet voor deze uitvoering. Tijd om te ontdekken wat er wel te prijzen valt.

  Lees meer
  Tags: opel combo tour
 10. Peugeot Rifter: waar busje SUV ontmoet

  Review Peugeot Rifter PureTech 110 S&S GT-Line

  Autotest 29 oktober 2018 Tekst: Elco van der Meer

  Peugeot timmert sterk aan de weg met SUV-modellen. Hoe zou het straatbeeld eruit zien zonder de 2008, 3008 en 5008? Nou dan! Door al dat SUV-geweld zou je bijna vergeten dat Peugeot al jarenlang een personenuitvoering van het bestelbusje Partner aanbiedt. De nieuwe personen-Partner is overgoten met een SUV-sausje en heet voortaan Rifter. Dezelfde functionaliteit maar met een stuk meer street credibility. Is dat de gulden middenweg? Ik reis af naar Monaco en zoek het voor je uit.

  Lees meer
  Tags: peugeot rifter