Mijn Autokopen.nl

706 autotests gevonden

  1. Honda CR-V: diplomatenpaspoort

    Review Honda CR-V 1.5 VTEC Turbo AWD CVT Executive

    Autotest 30 maart 2019 Tekst: Bob Kroese

    De Honda CR-V is een van de bestverkochte auto’s ter wereld. Van de CR-V worden meer exemplaren verkocht dan van de Volkswagen Polo of Ford Focus, om maar eens wat grote namen te noemen. In deze test probeer ik de Europese belangen te behartigen.

    Lees meer
    Tags: honda
  2. Kia Ceed Sportswagon: wat ruimte krijgt groeit

    Review Kia Ceed Sportswagon 1.4 T-GDi DCT7

    Autotest 16 februari 2019 Tekst: Elco van der Meer

    Het hoofdkantoor van Kia mag weliswaar in Zuid-Korea staan, het merk krijgt alle ruimte om zich in Europa te ontwikkelen. De derde generatie Ceed is ook nog meer Europees dan voorheen en heeft alles in zich om het zijn concurrenten zeer moeilijk te maken. De Ceed Sportswagon, afgekort SW, is daarvoor minstens zo belangrijk als de hatchback. Tijd om ‘m te testen.

    Lees meer
  3. Peugeot 508 SW: ruimtewonderschoon

    Review Peugeot 508 SW PureTech 225 GT

    Autotest 9 februari 2019 Tekst: Elco van der Meer

    Met de slogan ‘Unboring the Future’ streeft Peugeot naar een spannendere toekomst. Hoe mooi de nieuwe Peugeot 508 Berline en het toekomstbeeld ook mogen zijn, in het heden kiest de traditionele koper maar al te graag voor een praktische stationwagen. Dat weet ook Peugeot, dus mag ik alvast op pad met de gloednieuwe 508 SW. Een stationcar, maar wát voor een…

    Lees meer
    Tags: peugeot 508 sw
  4. Renault Kadjar: beetje nieuwer, veel beter

    Review Renault Kadjar TCe 140 Intens

    Autotest 2 februari 2019 Tekst: Elco van der Meer

    De Renault Kadjar is een succes voor Renault. Een kloeke SUV met een aantrekkelijk prijskaartje kan weinig anders dan goed verkopen, en dat is precies wat er is gebeurd. De eerste Kadjar heeft zijn geld waarschijnlijk opgebracht, dus is het tijd om te investeren in verfijning. Dat, en een nieuwe turbomotor, zijn goede redenen om de Kadjar opnieuw te testen. Zal z’n succes voortduren?

    Lees meer
    Tags: renault kadjar
  5. Kia ProCeed: de ratio voorbij

    Review Kia ProCeed 1.4 T-GDi GT-Line

    Autotest 25 januari 2019 Tekst: Elco van der Meer

    Kia timmert stevig aan de weg in Europa, vooral vanwege kwaliteitsproducten met de juiste prijs. Nu is het tijd voor de volgende stap: emotie. Met de Stinger lanceerde Kia het eerste model dat je niet puur op rationele gronden koopt, de tweede is de nieuwe ProCeed. Niet dat deze onpraktisch is, integendeel, maar z’n bijzondere ontwerp maakt tongen los en krijgt vele handen op elkaar. Rond kunststad Barcelona – een toepasselijke plek – mag Kia’s nieuwste zich bewijzen.

    Lees meer
    Tags: kia
  6. Mercedes-Benz A 250: GTI in schaapskleren

    Review Mercedes-Benz A-Klasse A 250 7G-DCT

    Autotest 18 januari 2019 Tekst: Elco van der Meer

    De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse maakte tijdens de persintroductie in Kroatië veel indruk. Het is een compacte auto die je het gevoel van een echte, grote Benz geeft. Om dicht op het nieuws te blijven reed ik daar met de gloednieuwe 1,3-liter turbomotor met 163 pk. Een aangenaam motorblok, maar een échte Mercedes kan veel meer vermogen aan. Daarom rijd ik in Nederland een A 250 met 224 pk, die mij op andere vlakken verrast.

    Lees meer
  7. Kia e-Niro: stekker boven het maaiveld

    Review Kia e-Niro 64kWh ExecutiveLine

    Autotest 11 januari 2019 Tekst: Elco van der Meer

    Het modelgamma van Kia ziet er keurig uit en is van hoogwaardige kwaliteit, terwijl de auto’s technologisch vooral trends volgen. Tot nu dan. De Kia e-Niro is een van de eerste relatief betaalbare elektrische auto’s met een serieuze actieradius van ruim 400 km. De e-Niro steekt dus boven het maaiveld uit, maar hoe rijdt ‘ie? Deze rijtest geeft daarop het antwoord.

    Lees meer
    Tags: kia elektrische auto
  8. Skoda Fabia: neus op de feiten

    Review Skoda Fabia 1.0 TSI 95 pk Clever

    Autotest 3 januari 2019 Tekst: Elco van der Meer

    Skoda vernieuwt de pragmatische Fabia zodat hij met een frisse neus het nieuwe jaar in duikt. Ook vanbinnen tillen enkele bescheiden wijzigingen hem naar het niveau van 2019. Wat blijft is de aantrekkelijke propositie: veel kwaliteit en ruimte voor een relatief bescheiden prijs. Moet je daar nu veel voor laten? In deze rijtest drukken we de Fabia met z’n nieuwe neus op de feiten.

    Lees meer
    Tags: skoda fabia
  9. Audi A6 Avant: voorsprong door verwondering

    Review Audi A6 Avant 40 TDI Sport

    Autotest 30 december 2018 Tekst: Elco van der Meer

    Voorsprong door techniek, een slogan die zelfs een belletje doen rinkelen bij wie niets om auto’s geeft. Audi gebruikt hem sinds jaar en dag om de technologische vooruitstrevendheid van zijn auto’s te beschrijven. Met de volledig elektrische Audi e-tron in het vizier lijkt dat voor de testauto, een nieuwe A6 met 2,0-liter dieselmotor, niet meer zo actueel. Stel nou dat het met die vooruitstrevende techniek wel meevalt, waarin zit ‘m dan de voorsprong die Audi belooft? Hoog tijd om dat te ontdekken.

    Lees meer
    Tags: audi a6 avant
  10. Suzuki Jimny: ouderwets plezier

    Review Suzuki Jimny 1.5 Stijl

    Autotest 20 december 2018 Tekst: Bob Kroese

    Bruine modderspetters vechten tevergeefs met de zwaartekracht en zakken langzaam over de bumper naar beneden. De glanzend zwarte lak is voor een groot deel bruin gekleurd. Op de portieren, de motorkap en zelfs het dak zit een vies, bruin laagje. De ruitenwissers vegen nog wat restjes troebel water van de voorruit, maar al snel lopen er weer vieze druppels op het schone glas. De Suzuki Jimny zag er nog nooit zo goed uit.

    Lees meer
    Tags: suzuki jimny