Highlights

  • 230 km rijbereik

  • krachtig met 179 pk

  • 4 procent bijtelling

Het was een droom van ruimtevaarder Wubbo Ockels: de Superbus die op hoge snelheid en volledig elektrisch steden met elkaar moest verbinden. Verder dan een prototype is het project nooit gekomen. Oog in oog met de Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive denk ik weer aan de Superbus, want dit lijkt een kleine variant van dat concept. Ruimte, maar voor minder mensen. Snel, maar niet zó snel. En natuurlijk volledig elektrisch. Het belangrijkste: deze kan ik testen in de praktijk en dat doe ik dan ook graag. 

In 2011 testten we al de Mercedes-Benz A-Klasse E-Cell, de voorloper van de auto in deze test. Dat model werd nog in een beperkte oplage van 500 stuks gemaakt en fungeerde vooral als rijdend experiment. Inmiddels is het concept uit de luiers, dus is deze B-Klasse Electric Drive gewoon te koop.

Bekijken

De B-Klasse Electric Drive lijkt in eerste instantie gewoon op een B-Klasse, maar de wielkastranden van de elektrische variant zijn dikker aangezet en de bumpers en koplampen zijn anders van snit. Speciale aandacht gaat uit naar de Zuidzeeblauwe kleur die samen met de witte grille en spiegelkappen behoort tot het Electric Art-pakket. Daar horen ook de fraaie 18-inch wielen bij die het sportieve totaalplaatje áf maken.

Het keurig afgewerkte interieur van de testauto contrasteert sterk met de vlotte buitenkant. Dankzij het donkere hout op het dashboard doet deze B-Klasse van binnen vooral chique aan. Het hout maakt, samen met de lederen bekleding, deel uit van het optionele Exclusief-pakket.

In de B 250 e zit je zoals in elke andere B-Klasse: goed.

Zitten

In de B-Klasse Electric Drive zit je zoals in elke andere B-Klasse: gewoon goed. Alles is ruim verstelbaar, zodat je het lang volhoudt op het stevige zitmeubilair. Ook de achterpassagiers hoeven niets in te leveren door de elektrificatie. Hoofd- en beenruimte zijn voldoende voorhanden. Wees dus ook niet verbaasd als je de elektrische B-Klasse binnenkort als taxi ziet rondrijden!

De grootste verrassing is de kofferruimte. Waar andere merken veelal de ruimte verkleinen om het accupakket te kunnen herbergen, daar is de kofferruimte van de B-Klasse ED zelfs iets groter: maar liefst 501 liter. Wanneer er verhuisd moet worden is de auto ook erg geschikt, want hoewel de laadvloer niet volledig vlak wordt is er tot 1.456 liter bagageruimte beschikbaar.

Bedienen

De bediening is in hoofdlijnen gelijk aan die van de conventionele B-Klasse. Ergonomisch erg doordacht dus, waarbij je als vreemdmerkrijder snel went aan de combi-stengel voor zowel richtingaanwijzers als ruitenwissers links aan het stuur. De versnellingshendel zit rechts van het stuur, waardoor de middentunnel een aantal ruime vakken kan bieden.  

De meest interessante knop in deze B-Klasse is de Range Plus-knop. Het indrukken ervan levert je in de praktijk zo’n 20 kilometer extra range op. Wil je daarvan gebruikmaken, dan moet je hem voor of tijdens het laadproces aanzetten. Dit doet Mercedes-Benz om de accu te sparen, want maximaal opladen levert extra slijtage op. Het is dan ook niet standaard, maar onderdeel van het Range Plus-pakket waarmee je ook extra warmte-isolatie en een verwarmde voorruit krijgt.

Range Plus is de enige manier om extra lange afstanden met de B-Klasse te kunnen rijden, want snelladen is (ook als optie) niet mogelijk. Gelukkig zit ‘ie aan een vlotte laadpaal (11Kw) binnen vier uur weer helemaal vol. Doe je erg je best en rijd je niet - of maximaal 90 km/u - op de snelweg, dan komt een reikwijdte van 200 km in zicht. Bij normaal gebruik kom je zo’n 140 á 150 km ver.

De 18 inch wielen van de test-B-Klasse zijn onderdeel van het Electric Art-pakket

De 225 mm brede banden maken de B 250 e samen met het sportief afgestelde onderstel tot een ware klaverbladkoning. 

Rijden

De elektrische B-Klasse heeft hetzelfde motorkarakter als de andere elektrische auto’s in zijn klasse. Wel is de B-Klasse met zijn 179 pk ruim 60 pk sterker dan bijvoorbeeld de Nissan Leaf en Volkswagen e-Golf. Dat merk je, want de auto komt bijzonder goed van zijn plek. De sprint van 0 naar 100 km/u wordt afgelegd in slechts 7,9 seconden en vooral tot 70 km/u voelt de B-Klasse ronduit kwiek aan. Ook tussenacceleraties onder de 100 km/u zijn een attractie, dankzij de permanent beschikbare 340 Nm trekkracht. Desgewenst stoom je met deze auto door naar 160 km/u: daar zit je zó op, en het geeft wat ademruimte met inhalen.

Om al dat vermogen beheersbaar te houden is het onderstel vrij stevig afgestemd. Daardoor helt de B-Klasse maar weinig over. De 225 mm brede banden zijn wellicht niet het meest efficiënt, maar samen met het sportief afgestelde onderstel maken ze de elektrische B-Klasse tot een ware klaverbladkoning. En ja, we hebben het hier over een vrij hoge auto! Een keerzijde is er ook, want (vooral) korte oneffenheden zijn behoorlijk voelbaar. De besturing laat niet heel duidelijk weten waar de wielen mee bezig zijn, maar is aangenaam zwaar en direct waardoor deze goed past bij het onderstel.

Mercedes-Benz is trots op de radargestuurde regeneratie, die geen concurrent nog biedt. Deze functie zorgt ervoor dat de auto zoveel mogelijk uitrolt wanneer het gaspedaal wordt losgelaten en steviger stroom regenereert wanneer er een voorligger opdoemt. In de praktijk werkt het goed, al vind ik het persoonlijk prettiger om zelf de mate van vertraging bij gas los in te stellen met de stuurflippers.   

Hout op het dashboard is een optie.

Betalen

Het meest interessant is deze B-Klasse voor de zakelijke rijder, die altijd van 4 procent bijtelling profiteert. Dat bedrag wordt betaald over een waarde vanaf 39.495 euro voor de instapversie. De gereden auto kost dankzij de riant aangevinkte optielijst ruim 54.000 euro. Dan zit je wel op lederen bekleding, beschik je over een premium geluids- en navigatiesysteem en kijk je uit over een met hout bekleed dashboard. Het eerder genoemde Range Plus-pakket kost slechts 908 euro. Altijd doen dus!

Samenvatting en conclusie

De elektrische B-Klasse is een behoorlijk incognito elektrische auto. Hij imponeert met zijn acceleratie en voelt een stuk sportiever aan dan zijn MPV-koets doet vermoeden. De actieradius is in de dagelijkse praktijk ruim voldoende, maar een snellaadfunctie voor de incidentele verre rit ontbreekt. De auto onderscheidt zich met zijn prima ruimte-aanbod en de slimme radargestuurde regeneratie.

Het totaalpakket van de B-Klasse Electric Drive is aantrekkelijk. De vrij hoge vanafprijs compenseert de B-Klasse met beduidend méér vermogen en een bovengemiddeld gebruiksgemak. Met slechts 4 procent bijtelling blijft de bijdrage aan de fiscus alsnog bescheiden. Het totaalpakket maakt de elektrische B-Klasse met recht tot mini-Superbus.