Mijn Autokopen.nl

6 Renault Mégane autotests en reviews gevonden

 1. Renault Mégane R.S.: Berekenend boenderen

  Review Renault Mégane R.S. Turbo 280 EDC

  Autotest 30 augustus 2018 Tekst: Elco van der Meer

  Renault heeft een naam hoog te houden op het gebied van hete hatchbacks. De vorige Mégane R.S. behoorde tot de absolute top in dit steeds groter wordende marktsegment en nu is er een nieuwe. Altijd met vijf deuren en voor het eerst is hij, naar keuze, leverbaar met automaat. Daar houdt de geavanceerde techniek niet op, want hij heeft ook nog eens vierwielbesturing. Behoudt de Mégane R.S. daarmee zijn pure karakter? Geloof mij, dat zoek ik heel graag uit!

  Lees meer
  Tags: renault mégane
 2. Renault Mégane: modieuze Française

  Review Renault Mégane Energy dCi 110 EDC Bose

  Autotest 20 februari 2016 Tekst: David Joost Kamermans

  Dat Renaults compacte middenklasser Mégane echt een opvallende auto is, blijkt wel gedurende de testperiode. Als ware het een knappe vrouw, levert ze spontaan aanspraak op de parkeerplaats en tijdens het tanken op. Wat heeft deze modieuze Française nog meer te bieden?

  Lees meer
 3. Renault Mégane: van goud naar…

  Review Renault Mégane Energy TCe 130 GT-Line

  Autotest 21 februari 2014 Tekst: Anton van der Wulp

  Een nieuwe, 130 pk sterke benzinemotor en z’n inmiddels tweede facelift zijn de belangrijkste redenen om Renault Mégane opnieuw aan een test te onderwerpen.

  Lees meer
  Tags: renault mégane
 4. Renault Mégane 1.5 dCi eco2 Expression

  Incognito belastingontduiker

  Autotest 22 juni 2012 Tekst: Jan Westerhof

  Hoe snel gaat technische ontwikkeling? Die vraag rijst als je ziet welke auto’s tegenwoordig binnen de grenzen van wegenbelastingvrijstelling, BPM-dispensatie en 14 procent bijtelling vallen. Wie een jaar geleden zo’n fiscaalvriendelijke auto wilde was aangewezen op een hybride- of stadsauto of moest het doen met een dieselende, vaak geknepen compacte hatchback.

  Lees meer
 5. Renault Mégane CC TCE 130 Dynamique

  Cabrio voor de herfst

  Autotest 28 september 2010 Tekst: Jelmer Staal

  De herfst is niet echt de tijd van het jaar waarin de gemiddelde automobilist zichzelf een auto zonder dak toewenst. Toch zouden dat soort gevoelens je niet moeten tegenhouden, wat Renault betreft. Met de prachtige slogan 'soms een coupé, altijd een cabriolet' prijst het Franse merk de Mégane Coupé-Cabriolet aan. Wat daar van waar is, zoeken we uit.

  Lees meer
  Tags: renault mégane
 6. Renault Mégane TCe 180

  Is ‘gewoon’ goed genoeg?

  Autotest 29 januari 2009 Tekst: Bob Kroese

  Controversieel, dat is nog de meest nette omschrijving van de vorige Mégane. Sommige mensen noemden het ding gewoon ‘lelijk’. Met het nieuwe model gooien de Fransen het over een andere boeg, die van de gulden middenweg. Geldt dat ook voor de rest van de auto?

  Lees meer
  Tags: renault mégane megane renault